AndroidGoogleYapay Zeka

Google Duplex Şov Yapmaya Devam Ediyor!

Yapay zeka işlemcilerinin akıllı telefonlara iyiden iyiye dahil olduğu bu günlerde firmalar da sanal asistanlarını bu yönde geliştiriyor. Apple Siri, Samsung Bixby ve Google Asistan bu konuda öne çıkanlar arasında. Fakat Google kısa süre önce öyle bir yapay zeka programı tanıttı ki yapabildiklerini görenler adeta şok olmuş durumda. Google Duplex adeta bir insan gibi sizin yerinize telefon görüşmesi yapabiliyor, rezervasyon ayarlayabiliyor ve en önemlisi insiyatif alabiliyor. En önemlisi de bu görüşmelerde oldukça insansı tepkiler veriyor.

Google Duplex
Google Duplex

Yapay zeka, sanal asistanların tahtını sallıyor

Uzun süredir teknoloji dünyasının en önemli gündemi olan yapay zeka gelişimini sürdürüyor. Bir çok teknoloji devi bu konuda çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Ve bir çok otorite de bu gelişim hızının tehlikeli seviyelerde olduğunu söylüyor. Bu güne kadar pek fazla ciddiye alınmayan bu söylem Duplex ile tekrar gündeme geldi. İlk tanıtıldığında yayınlanan görüşme kaydının ürkütücü derecede insansı olduğunu söyleyenler bazı rahatsızlıklarını dile getirdi.

Google da bunları dikkate almış olacak ki yeni yayınlanan ‘nasıl çalışıyor’ temalı videoda sistem kendini tanıtıyor. Kullanıcısının bir restorantta belirttiği tarihte çift kişilik rezervasyon yapmasını söylediği Google Duplex saat aralığını netleştiriyor ve işe koyuluyor. Belirtilen restorantı arayan yapay zeka kendisini tanıtıyor, görüşmelerin kaydedildiğini belirtiyor ve rezervasyonu yapıyor. Görüşme esnasında da ımmm, hı hı gibi insansı tepkiler veriyor. Ayrıca konuşma aksanı da oldukça insansı.

Sözü daha fazla uzatmadan sizleri bu görüşmenin yer aldığı görüntüyü izlemeye davet ediyoruz. Etkileyici, öyle değil mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu