Akıllı TelefonAndroidGenelSamsung

Samsung Galaxy S8 tüm özellikleri ile karşımızda

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi Samsung mobil pazarda özellikle orta segment pazarına yeni nesil ürünler ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Geçtiğimiz yıl pazara sunduğu A ve J serisi telefonlarını 2016 modelleri ile değiştiren Güney Koreli üretici orta / üst segment pazarı içinse C serisi ile farklı bir kullanıcı kesimine hitap etmeyi amaçlıyor.

Birçok kullanıcı geçtiğimiz yılın amiral gemisi modelini almak yerine malzeme kalitesi ve donanımı ile öne çıkan orta / üst segment bir ürünü “yeni” olduğu için tercih edebiliyor. Geçtiğimiz aylarda bildiğiniz gibi Samsung, Galaxy Note 7‘de görülen hatalardan sonra “kullanıcıların güvenliği ön planda tutarak” üretim bandını durdurmuş ve tüm telefonlar geri çağırmıştı. Bu olaydan sonra Samsung müşterileri tüm dikkatlerini “Galaxy S8” lansmanına çevirdi. Bizde teknoburada.net olarak sizlerle için Galaxy S8‘in sızdırılan bilgilerini paylaşmak istedik. İşte detaylar…

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 Ekran Özellikleri

Ekran konusunda 2 farklı görüş var. Bunlardan ilki firmanın 2K yani 2560x1440p piksel çözünürlük ile devam edeceğini söylüyor. Bir diğer ve bizim de kesinlikle böyle olacak dediğimiz görüşte ise ekranın 4K yani 3840x2160p piksel olacağını ve 850ppi değerin üzerine çıkılacağı dillendiriliyor. VR yani sanal gerçeklik gözlüğü deneyimi için 2K yetersiz kalıyor ve önümüzdeki dönemde Samsung‘un bu konuda ciddi bir adım atacağını Mark Zuckerberg ağzından kaçırmıştı. Kısacası Galaxy S8‘in ekranı 4K çözünürlüğünde yeni nesil AMOLED bir ekran olacak.

Galaxy S8 Tasarım

Samsung‘u Galaxy S5 tanıtımından sonra en çok eleştiren sitelerden birisiyiz. Zira arka ve yan tarafın plastik olması kullanıcıların ciddi anlamda demoralize olmasına sebep olmuştu. Galaxy S6 ile bambaşka bir tasarım ve yenilenen malzeme kalitesiyle karşımıza çıkan Güney Koreli üretici, kullanıcıları hem metal hem de Gorilla Glass kaplama ile tanıştırmıştı. Dünyada ilke kez arka tarafta Gorilla Glass koruyucu cam kullanan Samsung bu noktada ciddi bir inovasyon yapıyordu. Galaxy S7‘de tasarımla fazla oynamayan Samsung‘un Galaxy S8‘de ekran kasa oranını %94‘lere çıkartacağı söyleniyor. Bizse böyle bir oranın neredeyse imkansız olduğunu düşünüyoruz. Zira geçtiğimiz gün satışa sunulan çerçevesiz Xiaomi Mi Mix bile %90 oranına sahip. Edge ekranlı bir telefonda bu rakamlara ulaşmak biraz daha kolay olsa da  %94 gibi bir değişimi şimdilik beklemiyoruz.

Xiaomi Mi MIX Teknik Özellikler ve Fiyatı
Xiaomi Mi MIX

Ekran tarafında Samsung artık düz ekran kullanımından vazgeçiyor ve Galaxy Note 7‘de kullanılan edge ekranın 5,5 inçlik versiyonunu ile karşımıza çıkacak. Yani Galaxy S8 edge gibi bir telefon artık görmeyeceğiz…

Samsung Galaxy S8 Ekran
Samsung Galaxy S8 Ekran

Galaxy S8 Kamera

Akıllı telefon pazarı Huawei Honor 6 Plus ile çift lens teknolojisine adım attı. LG‘de geçtiğimiz yıl V10 modelinde önde 2 adet kamera kullandı. Daha sonra G5 modelinde de çift kamera kullanan LG‘yi Huawei, P9 ile takip etti. Bir adet Monocrom ve standart lensten oluşan Huawei P9‘un bu noktada oldukça başarılı olduğunu belirtelim. LG ise 2 kamera lensinin aynı anda çekim yapabilmesine olanak sağlayarak bu inovasyonu farklı bir noktaya taşıdı. Apple ise yeni telefonu iPhone 7 Plus‘ta çift kamera lensi kullandı. 56mm objektifi ile tele lens diyebileceğimiz bu yapı ve tabii özel yazılım sayesinde blur efekti sağlanabilmekte.

galaxy-s8

Samsung da Galaxy S8‘de çift kamera teknolojisine geçiş yapacak ama bu noktada ciddi bir fark ortaya koyması bekleniyor. Kendi kamera sensörünü geliştirebilen üreticilerden biri olan Samsung’un gelen bilgiler doğruysa insan gözüne en yakın görüş açısını sunması bekleniyor. Testlerde her zaman en iyi performansı ortaya koyan Samsung’un amiral gemileri bakalım nasıl bir kamera donanımı ile karşımıza çıkacak?

Galaxy S8 Performans

Kendi işlemcisini kendi üretim tesisinde üretebilecek teknolojiye sahip tek üretici Samsung 10 nanometre üretim sürecine nihatyet geçiş yapıyor. Gelen bilgilere göre Galaxy S8‘de kullanılacak yeni nesil Exynos 8895 10 nanometre teknolojisine sahip olacak. İşlemci üzerinde çalışan transistörlerin boyutunu temsil eden bu rakam size bir anlam ifade etmediyse tırnak kalınlığının 2000 nanometre olduğunu belirtelim.  Yani Galaxy S8‘de kullanılacak olan işlemcinin üzerinde yer alan transistörler tırnağınızın 200’de biri büyüklüğünde olacak…

samsung-exynos-8895

Performans konusunda hazırladığımız detaylı içeriği aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz…

Galaxy S8 Pil

Bu sanırız en merak edilen detaylardan birisi oluyor. Güney Koreli üretici Galaxy S8‘de böyle bir sorunu bırakın böyle bir algı oluşmaması için bile yoğun mesai harcamak durumunda. Üreticiler artık “bu telefon sorunsuz” cümlesinden daha fazlasına ihtiyaç duyuyor…

İlginizi Çekebilir: Elephone S7 patlamaya dayanıklı ilk telefon

Bu donanım için yapılan sızdırmalar Galaxy S8‘in pil koruma hücresi kullanacağını bildiriyor. Çinli üretici Elephone‘nun geçtiğimiz günlerde satışa sunduğu S7 modelinde özel bir koruma hücresi içine konan pilin patlama ya da yanma olayının önüne geçilmeye çalışılıyordu. Samsung’un böyle bir yöntem mi yoksa farklı bir güvelik önlemi mi alacağını yakın zamanda öğreneceğiz. Güney Koreli üretici bu noktada kullanıcıların tüm beklentilerini karşılayacaktır.

Galaxy Note 7’de kullanılan iris tarayıcının Galaxy S8’de de kullanılacağı dış kaynaklar tarafından dile getiriliyor. Yazılım tarafında yapılacak güncellemeler ile iris tarayıcı artık çok daha efektif bir şekilde kullanılabilecek.

Samsung geçtiğimiz günlerde Siri’nin geliştiricisi Viv Labs’ı bünyesine kattı. Samsung’un dijital asistanı Bixby adıyla kullanıma sunulacak ve ilk yorumlar yeni asistanın oldukça gelişmiş bir yapay zekaya sahip olacağı belirtiliyor. Bakalım söylentiler ne kadar gerçekçi olacak?

Şubat ayında yapılacak Mobil Dünya Kongresi‘nde tanıtılacak olan Galaxy S8‘in takviminde bir değişiklik olacağını beklemiyoruz. Galaxy S8, Samsung’un üç nesildir aynı telefonu sunan rakiplerine karşı mobil gelişim ve inovasyon noktasında sektördeki en önemli yanıtı olacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu