Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji Haberleri

iPhone 15 Pro, Resident Evil’da Resmen Hayal Kırıklığı Yarattı

Büyük bir inovasyon olarak sunulan oyun, iPhone 15 Pro'da tam bir hayal kırıklığı yarattı. Öyle ki, akıcı oynatmakta bile zorlanıyor.

Mobil oyunculuğun geleceği, tam bir inovasyon derken geldiğimiz son nokta şaşırtıcı. Firmanın en yeni modeli iPhone 15 Pro, övünerek tanıtılan Resident Evil oyununu 30 FPS bile oynatmakta güçlük çekiyor. Gelin detaylara bakalım.

Apple‘ın iPhone 15 Pro serisi, Resident Evil Village gibi AAA oyunlarında güçlü performans sergileyerek oyun dünyasının güç merkezi olarak pazarlandı. Bununla birlikte, yakında çıkacak olan Resident Evil 4 Remake üzerinde yapılan son testler, iPhone 15 Pro’da idealin altında bir oyun deneyimi ortaya koyuyor ancak M2 destekli iPad Pro, oyunu oldukça iyi çalıştırdı.

MrMacRight, “Resident Evil 4: Remastered”a odaklanarak iPhone 15 Pro, M1 iPad ve M2 iPad’i karşılaştıran performans testleri gerçekleştirdi. Bir videoya yüklenen sonuçlar, iPhone 15 Pro’nun tatmin edici bir oyun performansı sunmakta zorlandığını gösteriyor. MetalFX keskinleştirme teknolojisi etkinken 1560×720 çözünürlükte çalışan oyun, iOS’ta sürekli olarak sınırlanan 30 FPS’nin (saniyede kare) altında kaldı.

Daha basit sahneler nispeten sabit bir kare hızını koruyarak 30 FPS’ye yaklaşırken, savaş gibi daha yoğun senaryolar ise 25 FPS’nin altına ve bazı durumlarda 20 FPS’ye kadar düşerek önemli bir düşüşe neden oldu. Bu anlarda grafiklerde ciddi takılmalar yaşandı ve bu durum, özellikle keskin nişancı tüfeği kullanıldığında genel oyun deneyimini önemli ölçüde etkiledi.

Resident Evil Village’ın iPhone’a başarılı uyarlamasının aksine, Resident Evil 4 Remake’in iOS sürümü özelleştirilebilir ayarlardan yoksun ve önceden ayarlanmış grafiklere dayanıyor. Daha önce Apple tarafından vurgulanan ve merakla beklenen ışın izleme özelliğinin özellikle mevcut olmaması dikkat çekici.

Cihazın ortalamanın altındaki performansına katkıda bulunan önemli faktörlerden biri muhtemelen ısı dağılımı sorunları. Cihazda test sırasında hızlı sıcaklık artışları yaşandı, bu da frekans sınırında bir azalmaya neden oldu ve performans sorunlarının daha da kötüleşmesine neden oldu. İlginç bir şekilde iPhone 15 Pro zorluklarla karşı karşıya kalırken M2 çipiyle donatılmış iPad Pro üstün performans sergiledi. Oyunu daha istikrarlı bir kare hızıyla daha yüksek çözünürlükte çalıştıran iPad Pro, daha güvenilir bir seçenek olarak ortaya çıktı.

İşin özeti, mobil telefonlar henüz gerçek bir mobil oyunculuk için hazır değil. Bunu zaten biliyorduk fakat Apple’ın üstün pazarlama yeteneği bunu mümkünmüş gibi gösterdi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu