AppleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOtomobilTeknoloji

BMW Apple CarPlay’i Koymayı Unuttu!

Otomotiv devi BMW çip krizinden etkilenmeye başladı. Firma bazı müşterilerine Apple CarPlay ve Android Auto olmadan otomobil sattı.

Uzun süredir devam eden küresel çip kıtlığı Apple’a zarar verdi, ancak otomotiv endüstrisine daha acımasız bir zarar vermiş gibi görünüyor. Ünlü Alman otomobil üreticisi BMW’nin, çip sıkıntısı nedeniyle Apple CarPlay ve Android Auto işlevselliği olmayan müşterilere araba gönderdiği bildiriliyor. BWM çip krizinden etkilenmeye başladı.

Automotive News Europe’un bir raporu, lüks Alman otomobil üreticisinin devam eden kıtlık nedeniyle çip tedarikçisini değiştirdiğini iddia ediyor. Sonuç olarak, bu yıl üretilen birkaç otomobilin Apple CarPlay ve Android Auto özelliklerinin kilidini açabilmeleri için bir yazılım güncellemesine ihtiyaçları var.

Premium bir marka için karakteristik olmasa da, BMW bayilerinin güncelleme olmadan müşterilere otomobil teslim ettiği bildiriliyor. Bu tür araçları alan müşterilere, Apple CarPlay’in kilidini en geç Haziran ayı sonuna kadar açacak bir OTA güncellemesinin sunulacağı söyleniyor.

Ancak raporda BMW’nin sorununun ne kadar yaygın olduğundan bahsedilmiyor. ABD, İtalya, İspanya, İngiltere ve Fransa’daki müşterilerin, CarPlay olmadan şaplak atan yeni BMW’lerinde dolaştıkları bildiriliyor. Rapor, model kodu “6P1″in etkilenenler arasında olduğunu iddia ediyor, ancak daha fazla netlik sunmuyor.

CarPlay

Umarız, BMW’nin farklı bir çip tedarikçisine geçme hamlesi, tedarik zincirini uzun vadede çip sıkıntısına karşı güçlendirir. Otomobil üreticisi, bugün otomotiv sahnesindeki en uzun özellik uyumluluk listelerinden birine sahip olduğu için Apple kullanıcıları arasında ün kazandı.

BMW, 2016 yılında nispeten yakın zamanda CarPlay’i sunmaya başlamasına rağmen, teklifleri genellikle çift ekranlı kablosuz CarPlay, Dijital Anahtar, Ultra Geniş Bant Dijital Anahtar ve diğer özellikler için desteği entegre ediyor.

BMW i3 eDrive35L Tanıtıldı! İşte Elektrikli Yeni Canavar

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu