AndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

İngiltere Savunma Bakanı Huawei’ye bilgi sızdırdı mı?

Bugün gündeme bomba gibi bir haber düştü. Amerika ile ciddi bir kriz yaşayan ve Amerikan GSM Operatörlerinin satış yasağı uyguladığı üretici Huawei, global pazardaki başarısını sürdürebilirliği ile ilgili ciddi bir sansasyonun içine girdi. Zira gelen habere göre İngiltere Savunma Bakanı Huawei şirketine bilgi sızdırdığı için görevinden alındı. Geçtiğimiz haftalarda İngiliz hükumetinin 5G ağları ile ilgili Huawei sınırlı bir yetki vermesi ile ilgili yapılan görüşmenin basına ve Huawei tarafına sızdırıldığı iddiaları ile başlatılan soruşturma neticesinde İngiltere Başbakanı Theresa May’in Savunma Bakanı Wiliamson’a yazdığı mektupta, “Büyük bir üzüntüyle size artık tam olarak güvenemeyeceğim sonucuna vardım” ifadesine yer verildi.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBurada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

İngiltere Savunma Bakanı Huawei için bilgi sızdırdı mı?

Bu soruya cevap verecek kurum biz değiliz ama Huawei Türkiye bugün resmi bir açıklama yaptı ve durumun kendileri ile alakalı olmadığını dile getirdi.

Bugün bazı ulusal ve uluslararası haber mecralarında yer alan; İngiltere Başbakanı Theresa May’in, Savunma Bakanı Gavin Williamson’ı görevden alması ile ilgili haberde açıkça ifade edildiği üzere, iddia konusu olan bilgi sızıntısı suçlaması; Huawei’ye değil, medya kanallarına yönelik olarak gerçekleştirilmiştir.

Görevden alınan Savunma Bakanı Gavin Williamson’ın Huawei şirketine bilgi sızdırması kesinlikle söz konusu değildir.

Sızdırma haberlerinden sonra İngiliz hükümeti ve İngiliz istihbarat teşkilatları yaşanan sızdırma haberlerinin kaynağının araştırılması konusunda soruşturma kararı aldı ve sonrasında da İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson görevinden alındı.

Bu noktada Huawei‘nin yaptığı açıklama özelikle global pazarda 5G geçişi yapmaya hevesli ülkelerde nasıl karşılık bulacak bunu da zaman içinde göreceğiz…

Tim Cook 5G için açıklama yaptı! “5G mi? O da ne?”

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu