Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriQualcomm

Snapdragon 8 Gen 3, Android Dünyasına Hareketlilik Getirdi

iPhone 15 serisinin ardından Android ekosisteminin bir hareketliliğe ihtiyacı vardı ve bunu Snapdragon 8 Gen 3 gerçekleştirmiş görünüyor.

Qualcomm saatler önce CPU’da %30 iyileştirme, GPU performansında %25 iyileştirme ve güç verimliliğinde %10 genel iyileştirme vaat eden amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 3 Mobil işlemci birimini resmi olarak duyurdu. Snapdragon 8 Gen 3 çipinin çıkış yapmasıyla birlikte Android ekosistemine canlılık geldi diyebiliriz. Xiaomi başta olmak üzere birçok Android marka yeni nesil işlemciye sahip amiral gemisi telefonlar hazırladıklarını açıkladı.

Snapdragon 8 Gen 3’ten güç alacak ilk telefonların 26 Ekim’de tanıtılacak Xiaomi 14 serisi olacağı resmi olarak doğrulandı. Xiaomi’ye ek olarak ASUS, HONOR, iQOO, MEIZU, NIO, Nubia, OnePlus, OPPO, realme, Redmi, RedMagic, Sony, vivo, Xiaomi ve ZTE dahil olmak üzere birçok üretici çipi kullanacağını doğruladı.

Xiaomi 14 serisi

Şirketin Başkanı William Lu, Xiaomi’nin yeni amiral gemisi Xiaomi 14 serisinin, Snapdragon 8 Gen 3 ile çıkış yapan ilk seri olacağını söyledi. Şirket, telefonların 26 Ekim’de Çin’de düzenlenen bir etkinlikte piyasaya sürüleceğini zaten doğruladı.

iQOO

iQOO, iQOO 12’nin 7 Kasım’da piyasaya sürüleceğini doğruladı ve bu gelişme iQOO 12’nin  Snapdragon 8 Gen 3 çipini kullanan ikinci telefon olacağını gösteriyor. Vivo Kıdemli Başkan Yardımcısı ve CTO’su Yujian Shi, vivo’nun aynı zamanda Snapdragon 8 Gen 3 tarafından desteklenen amiral gemisi cihazlarını da piyasaya süreceğini doğruladı.

OnePlus

OnePlus 12’nin Snapdragon 8 Gen 3 tarafından desteklendiği doğrulandı, ancak şirket henüz telefonun lansman tarihini açıklamadı.

realme

realme, yakında çıkacak olan realme GT5 Pro’nun Snapdragon 8 Gen 3 Mobil Platformunu kullanacağını doğruladı. realme Başkan Yardımcısı Chase Xu, “Hayranlarımıza donanım ve yazılım konusunda bir üst düzey optimizasyon sağlamak ve performans ve kamera deneyimine kapsamlı bir yükseltme getirmek için işbirliğimizi derinleştireceğiz.” dedi.

OPPO

OPPO da bir sonraki amiral gemisinin Snapdragon 8 Gen 3 Mobil Platform tarafından destekleneceğini  doğruladı. Bu telefon muhtemelen Find X7 Pro olacak.

ZTE nubia ve Redmagic

ZTE Corporation Başkan Yardımcısı ve Terminal Ürünleri Genel Müdürü Wei Luo, Nubia’nın Snapdragon 8 Gen 3 tabanlı amiral gemisi akıllı telefonunun yakında geleceğini doğruladı. Profesyonel kamera özelliklerine sahip olacak yeni cihazın daha kapsamlı ve çok yönlü kamera, performans ve tasarım sunacağı da eklendi. RedMagic’in bir sonraki oyuncu telefonu da yine Snapdragon 8 Gen 3’ten güç alacak.

ASUS

ASUS, 2024 amiral gemisi ASUS cep telefonlarında (Zenfone 11 ve ROG Phone 8) Snapdragon 8 Gen 3’ü kullanacağını doğruladı.

HONOR

HONOR Ürün Grubu Başkanı Fang Fei, HONOR ve Qualcomm’un tüketicilere daha ikonik amiral gemisi ürünleri sunmak için birlikte çalışacağını söyledi. “Yeni Snapdragon amiral gemisi mobil platformuna büyük başarılar diliyoruz!” diye ekledi.

Motorola ve Sony Mobile da gelecekte telefonlarının Snapdragon 8 Gen 3 çipsetini kullanacağını doğruladı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu