Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknolojiXiaomi

Xiaomi Telefonları Yavaşlıyor Mu? İşte Açıklama!

Çinli teknoloji devi Xiaomi için ilginç bir iddia ortaya atılmıştı. Firma bugün bu iddialara resmi bir cevap verdi. İşte detaylar.

Samsung‘un telefonlarının Geekbench’te yavaşlaması ile yaşanan skandal sonrasında Xiaomi telefonlarının da benzer şekilde yavaşlatıldığı iddiaları ortaya atılmıştı. Primate Labs’ın kurucu ortağı ve Geekbench’in yaratıcısı John Poole, Xiaomi Mi 11’in değiştirilmiş bir Geekbench sürümünde belirgin şekilde daha düşük puan aldığını açıklamıştı.

Geekbench’te Fortnite, Genshin Impact ve diğer oyunlar teste tabi tutuldu. Sonuçlar, tek iş parçacıklı modda yüzde 30’luk bir performans düşüşü ve çok iş parçacıklı modda yüzde 16’lık bir düşüş olduğunu gösteriyordu.

Bu olaydan sonra Xiaomi’den resmi bir açıklama geldi. Çinli teknoloji devi; “Firmamız, özellikle uzun süreler boyunca sıklıkla kullanılan yoğun kaynak gerektiren uygulamalarda optimum ürün deneyimini sağlamak için sıcaklık yönetimi stratejileri uyguluyor. Cihazlarımızın çoğunda 3 performans modu sunarak kullanıcıların performans ve enerji verimliliği arasındaki dengeyi ince ayar yapmalarına olanak sağlıyoruz. Sistem düzeyinde, tüm uygulama performansı optimizasyonları, güç tüketimi, performans ve termal yük gibi birçok önemli faktörü hesaba katar.” ifadelerini kullandı.

İşin özdünde, Çinli firma iddiaları reddetmedi ve “optimum ürün kalitesini sağlamak” için güç tüketimini ve performansı ayarlamak için “termal yönetim stratejilerinin” kullanıldığını kabul etti.

Teknoloji devi ayrıca, yerleşik performans modları ile performans sınırlamalarının atlanabileceğini ima ediyor. Kullanıcılar performans moduna geçiş yaparak pil ömrünü azaltarak performansa öncelik verebiliyor. Ancak, bu özellik yalnızca daha yeni modellerde kullanılabiliyor. Muhtemelen firma bu özelliği diğer modellerine de getirecek.

Samsung ile Xiaomi

Bu olay aslında ilk olarak iPhone ile Apple cephesinde patlak vermişti. Apple da Xiaomi’ninki gibi bir açıklama yapmıştı. Aslında firmaların bu politikaları çok doğru. Telefonların ömrünü kısaltmaktansa performanstan küçük fedakarlık yaparak kullanım ömrü uzatılabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu