Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerPOCO

POCO X3 ve X3 Pro İçin Beklenen Güncelleme Yayınlandı

POCO X3 ve X3 Pro kullanıcılarının uzun bir süreden beridir beklediği MIUI 12.5 Enhanced Edition güncellemesi dağıtıma sunuldu.

POCO X3 ve X3 Pro için bir süredir güncelleme dağıtımı hız kazanmış görünüyor. POCO, fiyat / performans canavarı iki telefon için kısa süre önce bellek artırımına (Sanal RAM) izin verilen yeni bir güncelleme yayınlamıştı. Her iki telefon şimdi daha çok kapsamlı olan MIUI 12.5’in geliştirilmiş versiyonu olan MIUI 12.5 Enhanced Edition güncellemesi yayınlandı.

POCO, güncellemeyi ilk etapta Hindistan’da başlatmış görünüyor. Özellikle sistem alt yapısında önemli gelişmelerin yer verildiği Enhanced Edition güncellemesi önümüzdeki günlerde aralarında Türkiye’nin de yer aldığı farklı bölgelerde de başlayacaktır.

Telefonların popülerlikleri göz önüne alındığında MIUI 13 güncellemesini alacaklarını söyleyebiliriz. Fakat POCO henüz MIUI 13 sürümüne yükseltilecek telefonlar için ne bir liste ne de bir takvim yayınlamış değil.

POCO X3 NFC RAM

Xiaomi, MIUI 12.5 Enhanced Edition güncellemesiyle sistem alt yapısında gerçekleştirdiği iyileştirmeleri üç başlıkta topluyor.

  • Sıvı depolama: Yeni depolama mekanizmaları, sistemin zaman içinde canlı ve duyarlı olmasını sağlar. Disk birleştirmenin verimliliği önemli ölçüde artırılıyor. Aylarca kullanımdan sonra bile performans güçlü kalır.
  • Atomize bellek:  Ultra ince bellek yönetimine odaklanarak RAM kullanımını daha verimli hale getirir. Uygulama belleğini bölerek ve önemsiz görevleri kapatarak, kendi geliştirdiği bellek yönetim mekanizması bellek kullanımını kolaylaştırır.
  • Odaklanmış algoritmalar: Yeni algoritmalar, sistem kaynaklarını kullanım senaryolarına göre dinamik olarak tahsis ederek cihazlarda sorunsuz bir deneyim sağlar. Çekirdek senaryolar sorunsuz ve tam olarak hızlandırılır, senaryoya göre mevcut kullanıcılar tarafından algılanan en belirgin süreçlere öncelik verilir ve arka planda belirli uygulamaların etkisi en aza indirilir. Güç tasarrufu iyileştirilirken CPU kullanımı azaltılır.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu