Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHonorHuaweiMobirollerOPPOSamsungTeknolojiVivoXiaomi

Samsung yine birinci! Xiaomi ve Huawei bu sefer geçildi! Yeni kral Oppo mu?

Akıllı telefon pazarında satış rakamları azalırken pazarın küçülmesi ile ilgili de bir kaygı var. 2018 üçüncü çeyrek biterken üreticiler satış adetlerini resmi olarak bildirmeye başladılar ve bu da hangi üretici ne kadar telefon satıyor detaylarının ortaya çıkmasına sebep oldu. Global pazarda rekabet hızla artarken Samsung‘un kan kaybı yaşadığını görüyoruz. Huawei ve Oppo ise sazı aldılar gidiyorlar gibi görünüyor. Özellikle Vivo Çin pazarındaki büyük bir başarı yakaladı ve Çin pazarında Xiaomi’yi geçti. Telefon satış rakamları tarafında hangi üretici hangi seviyede? Dilerseniz satış yüzdelerine bir grafik ile bakalım.

“Lütfen Kota Dostu TeknoBurada Android Uygulamamızı Marketten İndirin ve Kullanmaya Başlayın! Bize Destek Olun…”

Telefon satış
Telefon satış

2018 Q3 Telefon satış rakamları açıklandı!

Sizin de gördüğünüz gibi durum tam olarak şu;

  1. Samsung %19
  2. Huawei %14
  3. Apple %12
  4. Xiaomi ve Oppo %9
  5. Vivo %8

Buradaki en büyük detay sizin de fark edeceğiniz üzere Oppo‘nun Hindistan pazarında rekorlar koran ve 500 mağaza açan Xiaomi’yi geçmesi oldu. Her iki üretici de %9 gibi görünse de satış adeti olarak Oppo küçük bir fark ile Xiaomi’yi geçti. Peki bu durum kıtalar arasında nasıl bir duruma sahip?

Bu tablodaki en ilginç durum ise tartışmasız Asya pazarında Oppo’nun Huawei’yi de geçmiş olması. Ortadaki grafiklere bakıldığında Oppo’nun hem global pazarda Xiaomi’yi hem de Çin ve Asya pazarında Honor’u hala bünyesinde gösteren Huawei’yi geçtiğini görüyoruz. Umarız Oppo Türkiye pazarına da iyi bir giriş yapar…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu