Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGüncellemeGündemiOSiPhoneMobiroller

iOS 16.1 Beta Güncellemesi Yenilikler ile Geldi

Apple, iOS 16 güncellemesini yayınladıktan sonra şimdi de iOS 16.1 Beta ile karşımıza çıktı. Bu yeni sürümde bir dizi yenilik yer alıyor.

Apple, geçtiğimiz günlerde iOS 16 güncellemesini destekleyen iPhone modelleri için indirime sunmuştu. Cupertinolu firma bugün ise karşımıza iOS 16.1 Beta güncellemesi ile çıktı. Geliştiriciler için sunulan bu güncelleme bir dizi yenilik ile gelerek herkesi şaşırtıyor. Gelin bu yeniliklere göz atalım.

iOS 16.1 Beta yenilikleri ile dikkat çekiyor

iOS 16.1, Apple’ın bu hafta başlarında ilk kez duyurduğu yeni Temiz Enerji Şarjı özelliğini ekliyor. Şirket, bu özelliğin “daha düşük karbon emisyonlu elektriğin mevcut olduğu durumlarda seçici olarak şarj ederek” “karbon ayak izinizi azaltmayı” hedeflediğini söylüyor.

Bu ayarın geçişini Ayarlar uygulamasının “Pil” menüsünde ve “Pil Sağlığı ve Şarj” seçeneğine dokunarak bulabilirsiniz. iOS 16.1 şimdi kullanıcıların Cüzdan uygulamasını ilk kez silmelerine izin veriyor. Beklediğiniz gibi, Cüzdan uygulamasını silmek, Apple Pay, Apple Cash ve Apple Card dahil olmak üzere bir dizi farklı özelliği kullanamayacağınız anlamına geliyor.

Pil yüzdesi simgesi daha fazla iPhone’a eklendi . iOS 16 beta döngüsünde ilk kez geç piyasaya sürüldükten sonra, pil yüzdesi simgesi artık iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 mini ve iPhone 13 mini’de de kullanılabiliyor.

iOS 16’nın temel özelliklerinden biri Kilit Ekranınızı kişiselleştirme yeteneği. iOS 16.1 ile Apple, Kilit Ekranı duvar kağıdını Ana Ekran duvar kağıdına göre nasıl özelleştireceğini netleştirmek için bir değişiklik yapıyor. Kilit Ekranına uzun basıp “Özelleştir” düğmesini seçtiğinizde, şimdi iki net seçenek göreceksiniz: biri Kilit Ekranı duvar kağıdını özelleştirmek için, diğeri Ana Ekran duvar kağıdını özelleştirmek için olacak.

iOS 16.1 Beta

Canlı Etkinlikler API’si, ilk iOS 16.1 geliştirici beta sürümüyle birlikte geri döndü. Apple bu özellik için; iOS 16.1 beta ve Xcode 14.1 beta sürümlerinde bulunan yeni ActivityKit çerçevesini kullanarak uygulamalarınız için Canlı Etkinlikleri nasıl oluşturabileceğinizi keşfedin. Canlı Etkinlikler, insanların gerçek zamanlı güncellemelerle uygulamanızın içeriğini takip etmesine yardımcı olur. Uygulamanızın Canlı Etkinlikleri, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’i deneyimlemenin sezgisel ve keyifli bir yolunu sunan yeni bir tasarım olan Kilit Ekranında ve Dynamic Island’da görüntülenir. ifadelerini kullanıyor.

iPad için yenilikler de var

iPad kullanıcıları için, bugün yeni iPadOS 16.1 beta sürümü, Stage Manager’da birkaç değişiklik içeriyor.

Bir aşamaya daha fazla pencere ekleme düğmesi nihayet çalışıyor. Windows bir “perde” animasyonuyla açılır ve size uygulama değiştiriciyi gösterir.

Aynı uygulama için tüm açık pencereleri görmek eskisinden daha kolay. Bir uygulamanın dock simgesini tıklayabilir veya Globe-Down kısayol tuşunu kullanabilirsiniz. Bu “alan” her zaman yeni bir pencere oluşturmak için bir + düğmesi içeriyor. Stage Manager ile pencereleri iPad’den harici bir ekrana sürükleyebilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu