Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOnePlus

OnePlus 9 ve 9 Pro Geekbench Testinde Hile Yaparken Yakalandı

OnePlus 9 ve 9 Pro Geekbench testlerinde iddiaya göre sonuçları manipüle ediyor. Ortaya çıkarılan bu durum markayı güç durumda bırakacak.

OnePlus 9 ve 9 Pro Geekbench performans testinde sonuçları manipüle etmekle suçlanıyor. Snapdragon 888 işlemcisinden güç alan telefonlar Geekbench performans listesinde ilk sıralarda yer alıyorlar, fakat söz konusu gerçek hayat olduğunda ise telefonların daha düşük performans gösterdikleri ortaya çıkarıldı.

Daha basit bir ifadeyle OnePlus 9 ve OnePlus 9 Pro, yalnızca Geekbehch uygulamalarında tam hızlarda çalışıyor. Bir bakıma, OnePlus 9 ve 9 Pro kriter testi sonuçlarını manipüle ediyor. AnandTech sitesinin bu durumu ortaya çıkarmasının ardından Geekbench, OnePlus 9 ve OnePlus 9 Pro’yu platformdan kaldırdı.

Sitenin yaptığı derin incelemede OnePlus 9 / 9 Pro’nun Cortex-X1 çekirdeğini ya da  Snapdragon 888’in tüm potansiyelini yalnızca popüler kıyaslama uygulamalarında kullandığını ortaya çıkardı. AnandTech, OnePlus 9 Pro’nun Google Play Store’da gördüğünüz tüm popüler ve diğer günlük kullanılan uygulamalarda işlemciyi tam olarak kullanmadığını tespit etti. OnePlus burada bir nevi performans testlerinde telefonun güçlü olduğunu gösteriyor. Fakat günlük kullanım söz konusu olduğunda ise bu gücü tam anlamıyla kullandırmaya izin vermiyor.

Geekbench’ten yapılan açıklamaya göre OnePlus 9 serisindeki tüm gri alanlar aydınlatılana kadar bu iki telefon geçici olarak test platformundan çıkarıldı. Geekbench ayrıca birkaç OnePlus akıllı telefonu daha inceleyeceklerini ifade etti. OnePlus’tan ise konuya dair henüz bir açıklama gelmiş değil.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu