Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOtomobilTeknoloji

Foxconn Elektrikli Araç Sektörüne Yeni Bir Dönem Getiriyor!

Çip üreticisi devi Foxconn elektrikli araç sektöründe yeni üç prototip aracını tanıttı. İşte araçlara ait bütün detaylar.

Tayvanlı çip ve teknoloji devi en az gelecek yıla kadar ticari miktarlarda piyasaya sürmeyi hedeflediği üç prototip Foxconn elektrikli araç modelini açıkladı. Üç yeni prototip, Foxconn’un Tayvanlı Yulon Motors ile ortaklığının doruk noktası oldu. Yeni prototipler Foxconn’un HHTD21 etkinliğinde tanıtıldı ve bir sedan, bir SUV ve bir otobüsten oluşuyor.

Yulon Motors, Luxgen markasının sahibi ve kendi iç pazarı için Mitsubishi ve Nissan otomobilleri üretiyor. Üç prototip, Model E olarak adlandırılan lüks bir sedanı, Model C isimli bir SUV’u ve toplu taşıma otobüsü olan Model T’yi içeriyor. Bu araçların hepsi elektrikli ve doğa dostu olmayı hedefliyor.

Şirket, bu prototipleri, elektrikli araç markaları tarafından seri üretim için büyütülebilecek ve özelleştirilebilecek referans tasarımlar olarak geliştiriyor. Elektrikli araçların itici gücü de Foxconn’un MIH Consortium isimli açık bir yazılım ve donanım platformu.

Model T 2022’de piyasaya sürülecek ve otobüs 400 km menzile ve 120 km/s azami hıza sahip olacak. Yaya uyarısı, şiddetli çarpmaya dayanıklılık ve gelişmiş sıcaklık yönetimi gibi bazı gelişmiş teknolojilerle gelecek.

Model C SUV ise yaklaşık 35.700$’dan satışa sunulacak. SUV’un 700 km menzile sahip olması bekleniyor. Sedan olan Model E ise 750 beygir gücü ile 750 KM menzile sahip olacak. Elektrikli araç sektörünün gelişmesini görmek sevindirici. Yakın zamanda da Volkswagen elektrikli araçları ile gündeme oturmuştu. Doğa dostu olan bu araçların yeni teknolojilerle gelmesi ve sektörün hızlıca daha çok gelişmesi temennimiz. Elektrikli araç sektörü hakkında yeni gelişmeler için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu