AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

AirPods Pro ve Max Güncelleme Aldı! Android Telefonlar Bu Kadar Güncellenmiyor!

Apple, AirPods Pro ve Max modelleri için OTA üzerinden güncelleme yayınladı. Bu güncelleme ile kulaklıklara yeni özellikler eklendi.

Apple, amiral gemisi kablosuz kulaklıkları için AirPods Pro ve Max‘e bulma işlevi ekleyen bir güncelleme yayınladı. Uyumlu AirPod’lar, Find My uygulamasında tam konum, yakındaki yeni bir arama kullanıcı arayüzü, Kayıp Modu ve bildirim alma yeteneği dahil olmak üzere yeni özelliklere kavuşuyor. Android telefonlar bile güncelleme alamazken Apple’ın kablosuz kulaklıklarına yeni özellikler ekleyen güncellemelerin gelmesi de oldukça ironik oldu diyebiliriz.

AirPods Pro güncelleme ile AirTag gibi oldu

Bu yeni özelliklerden yararlanmak için önce AirPods’larınızı yeni sürüme güncellemeniz gerekiyor. Ancak bu güncelleme öyle sanıldığı gibi kolay yüklenmiyor. Güncellemeyi yüklemek için AirPods’unuzun şarjının yüzde 80’den fazla olması ve kutusunda bulunması gerekiyor. Sonrasını Apple kendi hallediyor ve güncellemeyi otomatik olarak yüklüyor.

Yeni özellik, Pro ve Max’in Find My ağına katılması ve Bluetooth üzerinden sürekli mesajlar göndermesi anlamına geliyor. Diğer Apple aygıtları yakındayken, bu sinyali algılayabiliyor ve konumu sahibinin haritasında göstererek Find My ağına bildirebiliyor. Bu, AirTag’lerin çalışma mantığı ile aynı diyebiliriz.

AirPods Pro

Kayıp Modunda ise AirPods’larını kaybeden iPhone kullanıcıları artık mesaj bırakabilecek ve telefon numarası ile iletişime geçebilecek. AirPods’lar başka biri tarafından bulunursa ve iOS cihazıyla eşleştirilirse, aksesuarı sahibine iade etmenize olanak tanıyan kayıp bir mesaj görüntülenecek.

Birinci ve ikinci nesil düz AirPods’a bu özelliklerin gelmediğini belirtelim. Sadece Pro ve Max serisi kulaklığa sahipseniz bu yeni özellikleri kullanabiliyorsunuz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu