Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiTeknoloji

Huawei Mate Xs Havalı Olduğu Kadar da Pahalı!

Türkiye’ye gelmesi beklenen katlanabilir telefon Huawei Mate Xs, satış fiyatıyla dudak uçuklatıyor. Vergileri de hesaba katınca kara kara düşündürüyor.

Huawei Mate Xs, iki katmanlı havacılık sınıfı poliimid esnek ekran malzemesi kullanıyor. Bu, ekran gücünü tek bir katmana göre %80 artırıyor. Huawei’nin CEO’su Yu Chengdong’a göre, bu ekranın fiyatı altından üç kat daha pahalı. Bu, ekranın gerçek fiyatının altın fiyatının dört katı olduğu anlamına gelir. Şimdi altın fiyatı gram başına yaklaşık 450 yuan (64 $), bu miktarın dört katı 1800 yuan (257 $). Bu ultra ince ekranın tam ağırlığını bilmiyoruz, ancak açıkçası pahalı. Ülkemizde de gram altının 300 TL’den fazla olduğunu düşünürsek telefonun vergilerle birlikte çok can yakacağını söyleyebiliriz.

Tasarım tarafında Mate X‘i takip eden, Mate Xs kartal kanadı katlama tasarımına öncülük etti. Huawei, bu kanat menteşe tasarımının 100’den fazla hassas parçadan oluştuğunu söyledi. Bu, Mate Xs ekranını ve katlama kullanımını sorunsuz bir şekilde sağlamaktadır. Tüm menteşe sisteminde, benzersiz bir üretim sürecine sahip çeşitli özel malzemeler kullanılmıştır. Kartal kanadı yapısının kilit kısımlarında Zirkonyum bazlı bir sıvı metal kullanılıyor. Bu malzemenin dayanıklılığı, menteşeyi daha güvenilir hale getiren titanyum alaşımının dayanıklılığı ile arttırılıyor.

"<yoastmark

Ekrana gelince, Huawei iki filmi bir araya getirmek için kendi geliştirdiği çift katmanlı polimer yapısını kullanıyor. Filmleri birbirine yapıştırmak için esnek bir optik yapıştırıcı kullanıyor. Bu, ekranı daha keskin ve net hale getiriyor.

Konfigürasyon açısından, Huawei Mate X’ler Kirin 990 5G SoC’yi kullanıyor. Pil kapasitesi 4500 mAh’dir ve 55W hızlı şarjı destekler. Hızlı şarj kapasitesi 30 dakikada %85 dolum yapabilir. Kamera bölümünde, Huawei Mate Xs dörtlü bir kamera kurulumu kullanıyor. 40 megapiksel süper duyarlı lens, 8 megapiksel (80mm, f / 2.4, OIS) telefoto lens, 16 megapiksel (17mm, f / 2.2) ve bir ToF kamera (profesyonel düzeyde bulanıklık efektini destekler). Kamera, IOS 204800 ultra yüksek hassasiyet, 45x zoom aralığı (3x optik, 30x dijital) ve OSI + AIS kombinasyonunu destekliyor.

Huawei Mate Xs 5G (8GB + 512GB), 2499 Euro / 2758 $ fiyat etiketi ile geliyor. Ülkemizdeki fiyatını ilerleyen zamanlarda siz değerli okuyucularımızla paylaşacağız.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu