AndroidGüncel Teknoloji HaberleriiOS

Winamp, Akıllı Telefonlara Geri Döndü

Bir zamanlar bilgisayarlarımızda en çok tercih ettiğimiz müzik çalma uygulaması olan Winamp, Android ve iOS platformalarına geri döndü.

Bir zamanlar MP3 dinlemek için masaüstü PC’lerin vazgeçilmez uygulaması olan Winamp, yıllar içerisinde müzik akış hizmetlerinin popülerliğine ayak uyduramadı. Uygulama bunlar karşısında şimdi şansını bir kez daha denemek istiyor.

Winamp’ın sahibi olan Llama Group, bir zamanların ikonik uygulamasının mobil pazara geri döndüğünü duyurdu. Yaklaşık on yıl önce Google Play’den kaybolan oynatıcının yeni sürümü ile klasik sürüm arasındaki temel farklarla ilgili ilk ayrıntılar ortaya çıkmış durumda.

Orijinal Winamp, ses dosyalarını oynatmaya odaklanmıştı, ancak akış hizmetleri son yıllarda pazarı ele geçirdi. Bu nedenle, oynatıcının mobil sürümündeki ana yeniliklerden biri, çeşitli sanatçıların şarkı kitaplıklarına ücretli abonelik satın almanıza olanak tanıyan Fanzone bölümü olacaktır. Raporlara göre, böyle bir aboneliğin maliyeti her sanatçı için ayda 1 dolar olacak.

https://twitter.com/winamp/status/1676564018025181187

Yerel ses çalma yeteneği hiçbir yere gitmiyor. Ek olarak, kullanıcılar, indirilen parçalar ve Fanzone çevrimiçi koleksiyonundan müzik arasında geçiş yapacak olan karma çalma listeleri oluşturabilecekler. Ayrıca sanatçılar, sosyal ağlarda olduğu gibi parça kataloğundaki sayfalarında mesaj yayınlayabilecekler.

Kapalı test için güncellenmiş Winamp’ın beta sürümü Google Play’de ve App Store’da (yalnızca TestFlight hizmeti aracılığıyla) mevcut durumda. Geliştiriciler, uygulamanın kullanıcı tabanını 250 milyon kişiye çıkarmak olduğunu açıkladılar.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu