GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Hızlı Gonzales Yanında Kaplumbağa Kalır! Wi-Fi 7…

Malum, çağımız internet çağı… Wi-Fi6’dan sonra üç katından daha fazla hıza ulaşabilen Wi-Fi 7 ile ilgili ilk bilgiler ortaya çıktı.

Kablosuz bağlantı teknolojisi hayatımızın her anında yanında. Bugün evinizde otururken bile bir tarama yaptığınızda bir sürü kablosuz ağ kullanıyoruz. Bildiğiniz gibi bir süredir Wi-Fi 6 sürecine geçiş yaşıyoruz ve herkes iki protokol arasındaki farkı sorguluyor. Şu anda herkesin kullandığı mevcut WiFi 5 (802.11 ac) kablosuz iletim protokolüyle karşılaştırıldığında, yeni nesil WiFi 6 (802.11 ax) sadece %40 daha hızlı değil, aynı zamanda daha az güç tüketen bir şekilde karşımıza çıkıyor. Wi-Fi 6 protokolünü kullanan yönlendiriciler aynı anda bağlanmak için daha fazla cihazı destekliyor ve bunu da geniş bant frekansı iğle bize sunuyor. Bunun yanı sıra Wi-Fi 6 protokolonün en son WP3 güvenlik protokolüne de sahip olduğunu belirtelim. Mevcut teknolojik gelişme seviyesi söz konusu olduğunda, Wi-Fi 6 hali hazırda mükemmel bir performans ortaya koyuyor. Peki bir sonraki adım olan Wi-Fi 7?

Wi-Fi 7 özellikleri nasıl olacak?

Wi-Fi7 için. 802.11 standardı şu anda halen geliştirilme aşamasındadır. WiFi 6 tarafından sunulan MU-MIMO teknolojisinin aynı anda çalışmak için 8 veri akışını desteklediğini biliyoruz. Geleneksel 2.4GHz ve 5GHz bantlarının yanı sıra Wi-Fi 7 de 6GHz frekans bandını destekleyebilir ve görünen o ki; 3 farklı frekans bandının tümü aynı anda çalışabilir. Yani Wi-Fi hızımız mevcut 5G hızlarına ait veri transfer hızlarını kayıpsız bir şekilde bizlere sunabilir.

Wi-Fi 7 için 6GHz bandı toplamda 16 veri akışını destekleyecek ve bu da teknolojinin geldiği nokta açısından çok önemlidir. Son olarak, şu an Wi-Fi 6 (802.11 ax) 1024-QAM sinyal modülasyon yöntemini kullanıyor. 802.11 standart olarak kullanılacak olan yeni nesil Wi-Fi 7, 4096-QAM sinyal modülasyon yöntemine yükseltilmesi bekleniyor. Veri iletim kapasitesini artırmak için genişletilebilir frekans yoğunluğunu kullanmak en basit çözüm oluyor. Bu yüzden bu teknolojinin 30Gbps hıza ulaşacağını da belirtelim.

Bu rakamı karşılaştırmak için şunu belirtelim. Evinizde kullandığınız Wi-Fi 5 yani 802.11ac protokolü 4,8Gbps hızlara kadar destek olabiliyor…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu