Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi 12S Ultra Maliyeti Sanıldığı Gibi Ucuz Değil

Xiaomi, Xiaomi 12S Ultra maliyeti hakkında ortaya çıkan iddialara yanıt verdi. Telefon sanıldığı gibi uyguna üretilmemiş. İşte detaylar.

Geçtiğimiz günlerde araştırma firması olan Counterpoint, 8GB RAM ve 256GB depolama alanına sahip Xiaomi 12S Ultra modelinin maliyetini açıklamıştı. Açıklamaya göre Xiaomi 1S2 Ultra maliyeti 516 dolardı. 887 dolardan satışa sunulan bu telefondan Xiaomi’nin yüzde 5’ten fazla kar elde ettiği raporlanmıştı. Ancak bugün bu iddialara bir yanıt geldi.

Counterpoint’e göre, Xiaomi kamera için 79 dolar, ekran için 89 dolar ve yonga seti için 128 dolar ödemişti. Xiaomi Yeni Ürünler Direktörü Wang Teng Thomas, Xiaomi 12S Ultra’nın maliyetinin yanlış hesaplandığını söyleyerek bu bilgilere açıklık getirdi. Wang Teng; özellikle, Counterpoint’in büyük bir hata yapmasının yalnızca kamera modülünün maliyetinde olduğuna dikkat çekti. Teng’e göre; Leica lensli ve en son 1 inçlik görüntü sensörlü bir kameranın fiyatı, 79 dolarlık fiyattan önemli ölçüde yüksek. Bu hesaba ayrıca ultra geniş açı ve periskop modülününün katılmadığını belirtelim. Bu lensler de eklenince faaliyet 150 dolar bandına bile yaklaşabilir.

Van Ten Thomas başka yazılarda da hatalar olduğunu sözlerine ekledi ve maliyetin araştırma geliştirme maliyeti, işletme giderleri, vergiler ve daha birçok kalemi içermesi gerektiğini hatırlattı. Xiaomi 12S Ultra’nın, Xiaomi ve Sony tarafından ortaklaşa geliştirilen 1 inçlik Sony IMX989 görüntü sensörünü kullanan ilk kişi olduğunu belirtelim.

Xiaomi 12S Ultra Maliyeti
Xiaomi 12S Ultra Maliyeti

Xiaomi’nin kurucusu ve Xiaomi Group’un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Lei Jun, bu geliştirme maliyetinin 15 milyon dolar olduğunu söyledi. Ancak başka bir kaynak, Counterpoint tarafından hesaplanan maliyetin çok üstün körü olduğunu doğruladı. Yani kamera canavarı telefonumuzun maliyeti 516 doların çok daha üstünde diyebiliriz.

Xiaomi şimdilik net bir maliyet açıklamadı. Bu tip açıklamalar da firmalardan genellikle gelmez. Bakalım başka bir araştırma firması telefon için yeni bir hesap yapacak mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu