Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Pixel 4 yüz tanıma tam bir felaket felaket

Merakla beklenen Google Pixel 4 yüz tanıma özelliği ile Android ekosisteminde ciddi bir fark yaratacak gibi görünüyor. Peki başka ne var?

Google akıllı telefon pazarını bir türlü bırakmıyor. Zaman zaman başarılı olan ama çoğunda da beklenen sıçrayışı ortaya koyamayan Google yeni nesil Pixel ailesini önümüzdeki ay tanıtmaya hazırlanıyor. Bu lansman öncesinde ardı ardına yeni telefonlar ile ilgili sızıntı görseller hatta videolar paylaşılıyor. Bugün de merakla beklenen ve Google‘ın yeni bir donanım ile bizlere sunacağı Google Pixel 4 yüz tanıma özelliği ile ilgili bilgiler ortaya çıktı. Soli sensörü adı verilen yeni bir sensörde bahsediliyor ve önümüzdeki dönemde Samsung ve OPPO gibi üreticilerin de bu sensörü kullanacağı belirtiliyor. Bazı kaynaklar Huawei Mate 30 Pro serisinde de bu sensörün olacağını söylüyor. Bu sensör sayesinde ayarlar kısmında gözünüzde güneş gözlüğü olsa da sizi tanımasına telefonun izin vereceğiniz bir seçenek bulunuyor. Hatta ailenizden farklı bir kişiyi de buraya ekleyebileceksiniz.

Google Pixel 4 90Hz tarama hızı ile geliyor!

Bununla birlikte bir süredir dedikodu olarak dolaşan 90Hz tarama hızı da gerçek oluyor. Telefonun kaynak kodlarında bu özellik de görüldü ve bu özellik kesinleşti. Bununla birlikte Samsung Galaxy Note 10 Plus ekranı gibi 3040x1440p 2K+ çözünürlükte bir ekran bize sunulacak. İşin en ilginci ise muhtemelen bu ekranın Samsung‘dan alınıyor oluşu. Samsung kendi telefonlarında 90Hz kullanmazken Samsung’dan ekran alan (OPPO, Xiaomi, Asus, OnePlus gibi) tüm üreticilerin 90Hz tarama hızına geçiş yapmış olmaları…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu