Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 12 serisi iOS güncellemelerini Wifi olmadan yapabilecek!!!

Apple, iPhone 12 serisiyle güncelleme politikasını da değiştirdi. Artık iPhone 12 modellerinden iOS güncellemelerini Wifi olmadan yapabileceksiniz.

Apple’ın iPhone 12 serisinin duyurmasının ardından yaklaşık iki hafta gibi bir süre geçti. Ancak telefonlarla ilgili haberler lansmandan bugüne bir dakika olsun durmadı. Bildiğiniz üzere iPhone serisi şirketin ilk 5G’li telefonları olarak piyasaya sürüldü. Bu da Apple cephesinde bir hayli hareketlilik getirdi. Bunun yanı sıra ABD’li üretici, yeni telefonları ile birlikte güncelleme politikasını da değiştirdi. Daha önceki Apple telefonlarında iOS güncellemelerini, hücresel ağ(LTE) ile yapamıyorduk. Bunun yerine güncellemenin inmesi için bir Wifi ağına bağlı olmamız gerekiyordu. Ancak 5G’li iPhone 12’ler bu sistemi değiştirdi. 5G ile desteklenen iPhone 12 serisi, artık iOS güncellemelerini hücresel bağlantıdan indirmenize izin verecek.

iPhone 12 modellerinde yeni iOS güncellemelerini 5G yolu ile indirmek için; Hücresel> Hücresel Veri altındaki Ayarlar uygulamasında “5G olduğunda daha fazla veriye izin ver” seçeneğini aktif etmeniz gerekmektedir. Apple ayrıca bu modun, yüksek kaliteli video ve FaceTime aramaları da sağlayabileceğini belirtiyor. Dahası, üçüncü taraf uygulamaların 5G ağına bağlandığında deneyimi geliştirmek için daha fazla hücresel veri kullanmasına izin vereceğini de vurguluyor.

MacRumors adında bir kaynağın ortaya çıkardığı verizon belgesi ,  güncellemeleri hücresel ağ üzerinden indirme özelliğinin sadece iPhone 12 ve sonrası modellerde mevcut olduğunu bildiriyor. LTE bağlantısına sahip tüm telefonlar ise, iOS güncellemelerini indirmek için yine bir Wifi bağlantısına ihtiyaç duyacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu