Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji Haberleri

Gartner: Akıllı telefon satışları düşüşte! Peki bir numara kim?

Akıllı telefon satışları ilk kez düşüş yaşadı. Araştırma ve danışmanlık şirketi olan Gartner, akıllı telefon satışlarına ilişkin 2017 yılı dördüncü çeyrek raporunu yayımladı. Raporda bir önceki yılın dördüncü çeyreğiyle kıyaslama yapılıyor ve bu kıyaslamaya göre satışlarda ilk kez düşüş yaşandı.

Akıllı telefon satışları düşüşte!

2016 yılının dördüncü çeyreğinde toplam 432.140 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirildi. 2017’nin dördüncü çeyreğinde ise bu sayı 407.845 milyona geriledi. Araştırma kuruluşuna göre özellikli telefonlardan akıllı telefonlara geçiş yavaşladı ve insanlar mevcut akıllı telefonlarını eskisinden daha uzun süreli kullanıyor. Bu değerlendirmeye fiyatları da ekleyebiliriz, 2016 yılı ile kıyaslandığında akıllı telefon fiyatlarında inanılmaz bir yükselme söz konusu.

Akıllı telefon satışları
Akıllı telefon satışları

Yayımlanan rapora göre Samsung geçen yılın son çeyreğini bir numarada kapatmış görünüyor. Ancak IDC tarafından yayımlanan raporda bir numara Apple olarak verilmişti. Üç numarada Huawei’in yer aldığı listede, Xiaomi ve Oppo dört ve beşinci sırada bulunuyor.

 

https://www.teknoburada.net/galeriler/sony-xperia-xz2-compact-tasarimi-nasil-olacak-3d-modeller-karsinizda/

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu