GenelGüncel Teknoloji HaberleriMediaTekTeknoloji

MediaTek 5G Uydu IoT Veri Bağlantısı testi gerçekleştirdi

İşlemci üreticisi olarak bilinen MediaTek 5G için dünyanın ilk uydu aracılığıyla IoT veri bağlantısı testini gerçekleştirdi. 5G gümbür gümbür geliyor!

PR Newswire raporuna göre MediaTek 5G testi Inmarsat’ın Alphasat L-bant uydusu üzerinden yapıldı ve deneme başarılı oldu.

Test için ekvatorun 35.000 kilometre yukarısındaki uydu Geostationary Orbit‘e veri aktarıldı. Bu testlerden elde edilen sonuçlar 3. Nesil Ortaklık Projesi(3GPP) olan Rel-17’nin Karasal Olmayan Ağ (NTN) üzerindeki Rel-17 standardizasyon çalışmasına katkıda bulunacak. Daha basit bir ifadeyle, yakında daha fazla hizmet ve teknoloji içerecek şekilde büyüyecek olan 5G ağ kapsama alanında daha büyük bir ilerleme kaydedilecek.

Testte, 5G uydusu NB-IoT teknolojisi ile MediaTekin uydusu arasında çift yönlü bir bağlantı kuruldu. Bu olay küresel IoT kapsamı için yeni bir temel oluşturdu. Yani 5G IoT ile ilgili hizmetlerde küresel ölçekte büyük uygulamalara sahip hibrit bir uydunun test edilmesi, hücresel ağlar için sağlam temel üzerine inşa edilen çok önemli bir adım gibi göründü diyebiliriz.

MediaTek İletişim Sistemi Tasarımı Genel Müdürü Dr. Ho-Chi Hwang “MediaTek’in Inmarsat ile işbirliği, 5G çağında hücresel ve uydu ağlarını birleştirme çabalarını hızlandıracak. MediaTek, önde gelen bir bağlantı sağlayıcısı ve 3GPP standartlarına katkıda bulunan bir kurum ve Inmarsat GEO uydularıyla devam eden çalışmalarımız, IoT gibi 5G inovasyonunun yönlendirilmesine yardımcı olacaktır.” açıklamasını yaptı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu