Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSTeknoloji

Amerikalı ve Fransız Yetkililer Apple’a Hesap Soruyor!

Mobil sektör bizce bugüne kadar yaşanmış en büyük sansasyon ile çalkalanırken Türk teknoloji basını bu duruma oldukça sessiz kalıyor gibi görünüyor. Birçok internet sitesinin Amerika’ya Apple lansmanına gidememe korkusu, bedava iPhone X kullanamama korkusu bu sessizliğin sanırız en büyük sebebi ama bizim böyle dertlerimiz ve beklentilerimiz olmadığından dolayı gerçek anlamda gazetecilik yapmak adına konuyu gündemden düşürmüyoruz. Sadece biz değil The Wall Street Journal da konuyu kendi gündeminden düşürmüyor. Ortaya çıkan bilgilere göre Amerikalı ve Fransız Yetkililer Apple‘ın telefonları yavaşlatma eylemi sonrasında yaşananları direkt Tim Cook‘a bir mektupla sordular.

Amerikalı ve Fransız Yetkililer Apple’dan Bilgi İstediler!

Senatör John Thune Apple CEO’su Tim Cook‘a konuyla ilgili bir mektup yazdı ve yaşananlardan etkilenen kişilerin son durumları ile ilgili açıklama istedi. Konuyla ilgili de Paris savcılığı soruşturma açtı ve bu noktada “Planlanmış Eskitme” kapsamı adı altında bir dava süreci de başlamış durumda. Konuyla ilgili Tim Cook‘un yasal olarak 23 Ocak tarihine kadar Senatör John Thune cevap vermesi gerekiyor. Bu noktada Apple‘ın nasıl bir tavır takınacağı oldukça merak ediliyor.

Pili Değişen iPhone’lar Hızlanacak mı?

Apple bildiğiniz üzere 79 dolarlık pilleri 29 dolara değiştireceğini duyurmuştu ama saat hızı düşük telefonların yeni pillerle yine düşük performans göstermesinin önüne ancak işlemcilerin saat hızlarını tekrar aynı hızlarına döndürmesi ile geçebilir. Bu noktada sadece pili değişen telefonlara bu güncellemenin sunulması ise pekte mümkün görünmüyor. Güney Koreli üreticiler Galaxy Note 7 ile ilgili yaşanan sorundan sonra kameralar karşısında eğilip özür dilerken Tim Cook‘un cevabının ne olacağını oldukça merak ediyoruz.

Uzun lafın kısası şu; Apple hayatı boyunca görmediği kadar büyük bir sorunla karşı karşıya ve halen kullanıcılarının cebinden 29 dolar para almaya çalışıyor. Ayrıca insanların pil değişimi için randevu almaya çalışmaları ve yaşanan yoğunluk ise ciddi bir problem. The Wall Street Journal yaptığı tahmine göre Apple tüm bu yaşananlardan sonra 16 milyon adet daha az iPhone satışı gerçekleştirerek toplamda 10,29 milyar dolar gelir kaybına uğrayacak…

LG G7 işlemci Seçimi ile Yine Hayal Kırıklığı mı Yaratacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu