Güncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Samsung’un müstakbel başkanı için tutuklama kararı!

Aylardır Güney Kore’de gündemi meşgul eden ülkenin en büyük rüşvet skandalında önemli bir karar verildi. Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin görevden uzaklaştırılmasına neden olan rüşvet skandalı ocak ayında Samsung’a sıçramıştı. Şirketin bir sonraki başkanı olması beklenen Samsung Başkan Yardımcısı Lee Jae-yong hakkında tutuklama kararı çıkartılmıştı.

İddiaya göre Lee, Samsung’a ait iki şirketin birleşmesini sağlamak için cumhurbaşkanı desteğini garanti almak adına devlet başkanı Park Geun-hye’nin bir yardımcısına ait iki vakfa 36 milyon dolar para aktarmış.

Samsung başkan yardımcısı

Savcı, Lee’nin tutuklanması için ocak ayında tutuklama kararı vermişti, ancak yeterli delil olmadığı için bu karar reddedilmişti. Ancak durum devem edip Samsung’u suçlayan yeni deliller toplantı. Bu süreçte 20 saatten fazla sorguda tutulan Lee için bu defa tutuklama kararı Seul Bölge Mahkemesi tarafından onaylandı.

Zaten yurt dışı yasağı bulunan Lee’nin gün içerisinde tutuklanması bekleniyor. Yaklaşık 18 ay sürmesi beklenen davada Samsung başkan yardımcısına yöneltilen suçlamalar zimmete para geçirme, rüşvet, yalan yere yemin, cezai kazançların gizlenmesi ve yurt dışındaki varlıkların yasa dışı devredilmesi şeklinde.

>> Ayrıca bakınız; Huawei Mate 9 sağlamlık testinde [Video]

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu