Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Android 10 onaylandı! Tatlı isimleri artık kullanılmayacak

Google, Android Q sürümünün küresel ismini açıkladı: Android 10. Peki Google buna hangi tatlı ismiyle eşlik edecek? Android cephesinden büyük bir değişim yaşandı. Son gelişmeleri aktarıyoruz.

Google, 2007 yılında Android’i,  2008’de de Android işletim sistemine sahip ilk ticari akıllı telefonun duyurusunu (HTC ile birlikte) gerçekleştirdi. Android Q sürümüyle birlikte Google’ın işletim sisteminde önemli bir değişim başlattığını görüyoruz.

Android 10 ile tatlı ismi kullanılmayacak

Android’in en güncel versiyonu olan Q’nun Android10 ismini alacağı zaten beklenen bir gelişmeydi. Google bugün bu durumu onayladı, fakat Android10 ile birlikte hangi tatlı isminin kullanılacağına açıklık getirmedi. Neden mi? Çünkü Google işletim sisteminin versiyonları için artık tatlı isimlerini kullanmayacak.

Bugüne kadar tüm Android sürümlerinde bir numara ve bir tatlı ismi kullanıldı. Google bu adların küresel topluluktaki herkes tarafından her zaman anlaşılmadığını ve dolayısıyla tatlı isimlendirilmesinin rafa kaldırıldığını belirtti.

Google, Android’in logosunu değiştirdi

Google, 2014’te Android’in logosu ve marka rengini yeniledi. Arama motoru devi son bir değişiklikle Android’in logosunu ve marka rengini daha modern ve erişilebilir bir görünüme kavuşturdu. Logonun rengi yeşilden siyaha kayıyor. Bu sayede okunabilirlik artırıldı. Bunun yanında Android işletim sisteminin sembolü olan yeşil robot logoda yer almaya devam ediyor.

Google, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde Android10 sürümünü Pixel telefonlar için resmen dağıtıma çıkaracak ve artık güncellenmiş logoyu kullanmaya başlayacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu