Ekran KartıGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Intel ARC Ekran Kartları İşte Bu Tarihte Geliyor!

Şirketin NVIDIA ve AMD ile rekabet etmesi beklenen Intel ARC ekran kartları için tarih nihayet belli oldu. İşte detaylar sizlerle.

Amerika merkezli çip ve teknoloji devinin Intel Arc Ekran kartları uzun zamandır bekleniyordu. Sık sık performans sızıntıları ile gündeme çıkan ekran kartı için tarih artık çok yaklaştı. Tarihler, dizüstü, masaüstü ve iş istasyonları bilgisayarları için  şirketin resmi Twitter hesabında duyuruldu. Gelin o detaylara göz atalım.

Intel ARC Ekran Kartları, GPU Cephesine Giriş Yapıyor

AMD ve NVIDIA GPU tekelini ortadan kaldırmayı amaçlayan Intel, bu yılın ilk çeyreğinde yüksek performanslı Intel ARC Alchemist GPU serisini dizüstü bilgisayarlara getirecek. İkinci çeyrekte ise bu ekran kartlarını masaüstü bilgisayarlarda görmeye başlayacağız.

Oldukça beklenen bu Intel masaüstü ekran kartları, haziran ayının sonundan önce kullanıcıların elinde olacak. Üçüncü çeyrekte ise iş istasyonları için ARC görevde olacak. Yaklaşan bu tarihleri ile birlikte GPU cephesinin yeni savaşçısı, sektörde heyecana sebep oldu.

Çıkış tarihlerine ek olarak, Intel ARC GPU serisi, şirketin geliştirdiği XeSS süper örnekleme teknolojisini beraberinde getirecek. Bu teknolojinin NVIDIA’nın DLSS ve FideltyFX Super muadili olduğunu söyleyebiliriz.

Bu yıl Alchemist ismiyle gelecek olan ARC serisi, önümüzdeki zamanlarda “Battlemage, Celestial ve Druid” kod adlarıyla aktarılan farklı nesilleri de kapsayacak. Bunların NVIDIA RTX 3090 Ti/4090 Ti gibi canavarlar ile rekabet etmesi bekleniyor. Son olarak ise Intel, “Project Endgame” isimli bulut tabanlı oyun hizmetini tanıttı. Bu sistem de NVIDIA’nın GeForce NOW hizmetine rakip olacak. GPU ve oyun hizmetleri açısından agresif atağa geçen şirketin yeni gelişmeleri için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu