Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiTeknoloji

Huawei P10 Şarj Cihazı Yangına Sebep Oluyordu!

Akıllı telefon pazarının en büyük üçüncü, dünyanın en büyük pazarı Çin’de ise birinci üreticisi olan Huawei için son yıllar rüya gibi geçiyor. 2016 yılında %40 büyüme gerçekleştiren Huawei ardı ardına rekorlara imza attı. Bu yıl bu başarıyı bir üst çıtaya yükseltmek isteyen Çinli üreticinin yeni nesil amiral gemisi P10’nun şarj aletinde yaşanan bir münferit bir olay gündeme bomba gibi düştü. Habere göre Huawei P10 Şarj Cihazı Yangına sebep oluyordu ve bu durum Huawei yetkililerinin “duyarsızlığı” yüzünden ortaya çıktı.

Huawei P10 Şarj Cihazı Yangına

Huawei P10 Şarj Cihazı Yangına Sebep mi Oldu?

@WEN Xiao Xiang tarafından Weibo’ya girilen habere göre, Xiao Xiang isimli kullanıcı telefonunu yeni almış ve ikinci şarjını gerçekleştiriyordu. Telefonu şarjda bırakan Xiang, bir süre sonra şarj makinesinin alev aldığını iddia etti. Yangının elektrik prizine bile zarar verdiğini ve duvarı dumanla lekelediğini de gösteren fotoğraflar çeken kullanıcı durumu Huawei’ye aktardığını ve evine bir de elektrikçi getirttiğinin altını çizdi.

Huawei Sorunu Evin Elektrik Tesisatında Buldu

Huawei teknik ekibinin Xiao Xiang‘ın evinde yaptığı araştırma neticesinde sorunun şarj aletinde olmadığı ve elektrik tesisatından kaynaklandığı ortaya çıktı ama Xiang doğal olarak bunu kabul etmedi ve bu konuda bir rapor verilmesini talep etti. İtilafa giren iki taraftan tüketici Xiao Xiang olayı internete taşıyarak üreticiden bir nevi öfkesini çıkartmış oldu. Satılan milyonlarca P10’dan böyle bir duyum almış değiliz ama konunun takipçisi olacağız.

Bu noktada dünyanın en büyük üçüncü üreticisinin de konuya daha iyi yaklaşması gerektiğini düşünüyoruz. Bu münferit olaya daha fazla müşteri memnuniyeti noktasında yaklaşılmalıydı ve olaylar bu noktaya hiç getirilmemeliydi.

Ülkemizde satılan Huawei P10’ların hafızası ne kadar hızlı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu