Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 12 sınırlı sayıda üretilecek! Karaborsacılara gün doğdu!

Apple’a yakın kaynaklara göre; iPhone 12 sınırlı sayıda üretilecek. Apple’ın bu hamlesi ile maalesef ki karaborsacılara gün doğacak!

Eylül ayı geldi mi gözler direkt olarak Apple cephesine çevrilir. Her yıl Eylül ayında yeni iPhone modellerini tanıtan Apple, yine aynı ay içerisinde satışa başlar. Ancak iPhone 12 ile bu maalesef ki böyle olmayacak. Çin’in Wuhan kentinde başlayan koronavirüs salgını bildiğiniz gibi tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Salgından etkilenen üretim hattı, Apple’ın da yoluna taş koyacak.

Apple’a yakınlığı ile bilinen Nikkei, iPhone 12’lerin üretimine Eylül sonu başlanacağını ve bu üretimin Ekim başında da devam edeceğini belirtti. Hal böyle olunca bu yılki iPhone’ların sınırlı sayıda üretileceğini söyleyebiliriz. Amerika’da bile stok sorunu çekmesi beklenen Apple, Türkiye gibi 3. parti ülkelere 2021’in başında teslimat gerçekleştirebilecek.

Amerika’dan aldıkları iPhone’ları Türkiye’ye getirip 20.000 TL fiyat biçecek olan karaborsacı tipler maalesef ki bu yıl çok fazla türeyecek gibi görünüyor. Apple’ın karaborsanın önüne geçmesi için her kişiye bir adet iPhone satışı gerçekleştirmesi gerekiyor. PlayStation cephesi bu durumun önüne geçebilmek için bir kişinin sadece bir adet PlayStation 5 alabileceğini resmi olarak açıklamıştı. Bu tip bir hamle Apple’dan da gelmeli.

iPhone 12

Türkiye’de kurlar ve vergilerden dolayı 8.499 TL‘den başlayan ve 13.499 TL‘ye kadar çıkan fiyatlar ile satılacak olan yeni iPhone’lar bakalım ülkemizde beklenen satışı gerçekleştirebilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu