Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

HarmonyOS Tanıtıldı! İşte Huawei’in Yeni Umudu

“Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için” sloganıyla tanıtılan Huawei HarmonyOS işletim sistemi özellikleriyle birlikte karşımızda!

2 Haziran 2021 yani bugün düzenlenen bir Huawei tanıtım etkinliğinde şirketin yeni işletim sistemi HarmonyOS ve onun pek çok farklı özelliği başlıca konu olarak yer almakta. En nihayetinde Huawei kullanıcılarının neredeyse tamamı bu işletim sistemini bekliyordu. Beraberinde birçok yeniliği getiren ve “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için” sloganıyla tanıtılan işletim sistemine ve birlikte çalışabildiği ekosistemlere gelin birlikte bakalım!

HarmonyOS Ekosistemi Ortaya Çıktı! Özellikleri Neler? 

Yukarıda belirttiğimiz slogan aslında HarmonyOS işletim sisteminin Huawei cihazlarla olan bağlantısını konu ediniyor. Zira tanıtım etkinliğinde görüldüğü üzere herhangi bir Huawei cihazda yapılan ve yarım bırakılan bir işlem diğer bir cihazdan tamamlanabiliyor. Cihazlar arası aktarım adeta zirveye ulaşmış durumda. Huawei’ye göre bu işletim sistemi beş akıllı teknoloji için tek bir odak noktası olacak.

HarmonyOS RAM

Bu teknolojiler ise sırasıyla şöyle:

  • Akıllı Ev
  • Akıllı Ofis
  • Akıllı Seyehat
  • Spor
  • Sağlık ve Sesli-videolu Eğlence

Aslında iddialı olmasına rağmen bu işletim sistemi hiç de güçlü özellikler istemiyor. Zaten akıllı telefonlar ve tabletler için tasarlanmasının yanı sıra akıllı saatlerde de kullanılmak üzere tasarlanan bu teknoloji 128KB bir RAM bu sistemi kurmak için yeterli olmakta.

Üstelik bu işletim sistemi beraberinde getirdiği dağılım teknolojisi sayesinde size resmen “Süper Cihaz” kullanma olanağı sağlıyor. Süper cihazı açıklamak gerekirse Huawei ekosistemine bağlı herhangi bir cihazdan herhangi bir uygulama üzerinde çalışmalar yürütebilir, daha sonra bu çalışmaları kolaylıkla tek bir bilgisayar çatısı altında toplayabilirsiniz. Dolayısıyla diğer cihazlarda bir daha işlem yapmanız gerekmez.

HarmonyOS Yenilikleri

  • HarmonyOS, tüm cihazlarda tek bir işletim sistemi kullanımını temel alıyor!
  • HarmonyOS ile sadece Huawei cihazları değil, 3. parti markalarda HarmonyOS servislerine sahip olup, tek bir merkezden yönetebilecek!

  • HarmonyOS, tek bir kod yapısı (code base) ile telefon, televizyon, tablet ve saat gibi pek çok üründe kullanılabilir geliştirmelere zemin hazırlayacak!

  • DsoftBus teknolojisi ile farklı cihazlar birlikte çok daha efektif çalışabilecek! Telefon ile yönetilen bir drone’nun üzerindeki kameraya erişim sağlayıp bunu görüntü görüşmeye taşıyabilmek gibi

Kaynak: Kaan Arlı (Twitter)

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu