Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiQualcommSamsungTeknolojiXiaomi

5G Snapdragon daha ucuz üretilmesi için Qualcomm ve Samsung anlaştı!

Qualcomm ve Samsung yeni üretilecek uygun fiyatlı 5G Snapdragon yonga seti üretimi konusunda anlaşmaya vardı. Detaylar yazımızın devamında.

Dünyanın en büyük yonga seti üreticilerinden Qualcomm yeni üretimini yapacağı 5G Snapdragon yonga seti konusunda Samsung ile anlaşmaya vardı. Hali hazırda Samsung Qualcomm için 8 nm sürecini kullanan Snapdragon 690 ve 7 nm 765/768 dahil olmak bir kaç yonga seti üretimini yapıyor. Bunlara uygun fiyatlı 5G Snapdragon yonga setide eklenmiş durumda.

Qualcomm yeni 5G Snapdragon 4 serisini Samsung fabrikasında üretecek!

Uygun fiyatlı olarak üretilecek olan Snapdragon 4 serisinin 8 nm olması bekleniyor. Yeni Snapdragon 4 serisi kullanacak telefonları önümüzdeki yılın başlarında görmememiz muhtemel; bu nedenle Samsung‘un üretime kısa sürede başlayacağı tahmin ediliyor. Xiaomi, OPPO ve Motorola gibi sektörün büyük firmaları uygun fiyatlı 5G özellikli akıllı telefonlarını piyasaya sürmek için Samsung’un ilk parti üretimi yapmasını bekliyor.

Samsung’un Mayıs 2015‘te temelinin attığı üretim tesisi iki yıllık inşaat sürecinin ardından 2017 yılında üretime geçti. Seul‘ün güneyindeki Pyeongtaek‘te bulunan üretim tesisi sektördeki en büyük fabrika olarak dikkat çekiyor. Samsung‘tan yapılan açıklamaya göre 2021 yılına kadar yapılması planlanan yatırımlar ile üretim tesisinin kapasitesi arttırılacak.

5G Snapdragon

Samsung yonga seti üretimi konusunda bir çok firma ile çalışıyor; Nvidia 3000 serisi GPU’larda kullanılmak üzere özel bir yonga seti üretme konusunda şirketle ortak çalışıyor, ayrıca IBM yeni Power10 işlemcileri için Samsung ile çalışacağını duyurdu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu