Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriInstagramMobirollerTeknoloji

Yeni TikTok’umuz hayırlı olsun; Instagram Reels yayılıyor!

Facebook’un bünyesinde yer alan ve son derece popüler bir sosyal medya uygulaması olan Instagram, Reels ile Hindistan’da yasaklanan TikTok’u alt edecek!

Mark Zuckenberg‘in piyasayı “tekelleştirme” çabası, bitmek bilmeden devam ediyor. Son olarak Facebook Lasso ile TikTok‘a alternatif oluşturmaya çalışan; ancak güçlü rakibi karşısında şamar oğlanı olan Mark, henüz bölgesel test aşamasını bile aşamayan Lasso’yu geri çekmek zorunda kalmıştı. Bugün de buna benzer bi’ durum ile gündeme gelen “manyak adam“, TikTok’un elini güçsüzleştirmek için yeni Instagram özelliğini TikTok’u yasaklayan Hindistan’da hayata geçirdi; Instagram Reels.

Pazarda başarı sağlamak için her türlü yolu deneyen Facebook, geçtiğimiz yıllarda Snapchat‘e karşı Slingshot‘u piyasaya sürmüş; ancak başarılı olamamıştı. Buna karşılık Snapchat’i vazgeçilmez kılan birtakım özelliği kopyalayarak kendi uygulamalarına dahil eden şirket; hikayeler ve efektleri başta Instagram olmak üzere bünyesindeki sosyal medya uygulamalarına entegre etti. Bu da şirkete büyük başarılar, başarılardan ötürü kitleler kazandırdı. Şimdi de Lasso ile şansını deneyen Facebook, başarısızlığa karşılık daha öncesinde yaptığı gibi TikTok’u TikTok yapan özellikleri Instagram’a dahil ediyor.

Geçtiğimiz günlerde TikTok’un Hindistan‘da yasaklanmasının ardından Reels’e olan yoğunluğunu fazlasıyla arttıran Facebook bünyesindeki Instagram; kullanıcılara 15 saniyelik süre verirken, oldukça geniş bir müzik kütüphanesini de sunuyor. Videoları ise uygulama içerisinde açılan bir bölümde yayınlıyor (IGTV gibi…). Aynı zamanda TikTok’ta yer alan özelliklerin hemen hepsini içerisinde barındıran Instagram Reels, videoları düzenleme fırsatını da tüm Instagram kullanıcılarına sunuyor. 8 Temmuz itibariyle Hindistan’da hayata geçirilen proje, TikTok’un oluşturduğu boşluk sebebiyle büyük kitlelere ulaşabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu