Güncel Teknoloji HaberleriIntelMobirollerTeknoloji

Intel Alder Lake Laptop İşlemcileri Çok Yakında Geliyor!

Laptoplarda yeni bir dönem başlatacak olan 12. nesil Intel Alder Lake işlemciler için sevindirici gelişmeler ortaya çıktı. İşte detaylar.

Çip devi, Intel Alder Lake masaüstü işlemci serisini bu ayın başında büyük hayranlıkla piyasaya sürdü. Yeni Intel Core i9-12900K ve i5-12600K ile AMD’den tacını geri alan şirket, yeni bir tweet ile 12. Nesil Alder Lake mobil işlemcilerin artık dizüstü bilgisayarlara entegre edilmek üzere müşterilerine göndermeye başladığını duyurdu.

Intel’in Bilgi İşlem Grubu başkan yardımcısı, bu yeni gelişmeyi bir dönüm noktası olarak nitelendirdi ve bu 12. Nesil mobil işlemcileri teslim etme konusundaki sıkı çalışma ve bağlılıkları için dünya çapındaki Intel ekiplerini tebrik etti.

Laptoplara büyük güç verecek olan bu mobil işlemci serisi, Intel’in Golden Cove ve Gracemont çekirdeklerini de içerecek. Alder Lake serisi ile gelen bu yeni çekirdekler, eskiye göre çok daha verimli ve performanslı.

Intel Alder Lake

Geçtiğimiz günlerde de sizlere Intel Core i7-12700H mobil işlemcilerinin performans testlerini paylaşmıştık. Test sürümü işlemci olmasına rağmen büyük performanslar sunuyordu. Piyasaya sürülen sürümleri ile daha yüksek performanslar elde edeceğimiz kesin.

Intel’in bu yeni mobil işlemcilerini Ocak ayının başlarında gerçekleşecek CES 2022 etkinliğinde tanıtmasını bekliyoruz. İlerleyen zamanlarda çip devinin bu işlemcileri gönderdiği OEM ortaklarının, piyasaya sunacağı birçok oyun bilgisayarı hakkında daha fazla bilgiler edineceğiz. Gelişmeler için sıkı takipte kalın.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu