Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Infinix 180W Thunder Ultra Hızlı Şarj Teknolojisini Duyurdu

Infinix ultra hızlı şarj söz konusu olduğunda diğer Çinli şirketlerle rekabetten geri kalmıyor. Infinix 180W Thunder neler sunuyor, göz atalım.

Mobil dünyasının hızla büyüyen markalarından Infinix, hızlı şarj söz konusu olduğunda daha agresif bir aşamaya geçiş yaptı. Şirket daha önce 160 watt olan hızlı şarj rekorunu 180 watt’a yükseltti. Bu noktada Infinix 180W Thunder Charge resmi olarak tanıtıldı. Infinix bu hamleyle birlikte Çinli birçok şirketin önüne geçmeyi başardı.

Infinix’ten yapılan açıklamaya göre 180 watt hızlı şarj desteğine sahip ilk telefon bu yılın sonuna kadar tanıtılacak. Üst segmenti hedefleyecek bu telefona ait henüz başka bir ayrıntı açıklanmış değil.

Infinix 180W Thunder Charge Çok Hızlı

Infinix’e göre 180 watt hızlı şarj teknolojisiyle birlikte 4.500 mAh büyüklüğündeki bir pilin yüzde 50 dolum kapasitesine ulaşması sadece 4 dakika sürecek. Şirket tam dolum süresini açıklamıyor, fakat bunu iki ile çarpmamanız gerekiyor. Zira pil kapasitesi doldukça voltajda düşüşler gözlenebiliyor. Daha önceki hızlı şarj teknolojilerinden yola çıkarak bu pilin tam dolum süresinin 12-14 dakika civarında olacağını tahmin ediyoruz.

Infinix’ten yapılan açıklamaya göre şarj cihazı iki modda dolum işlemi gerçekleştiriyor. Bunlardan biri Öfkeli diğer ise Normal olarak isimlendiriliyor. Normal modda telefon hala hızlı şarj oluyor, fakat sıcaklık daha düşük tutuluyor.

Sıcaklık ya da ısınmadan söz açılmışken, bir mobil cihaz için devasa bir güçten bahsettiğimiz için, 180W Thunder Charge teknolojisi, sıcaklık, voltaj, elektromanyetik parazit vb. dahil olmak üzere birçok farklı göstergeyi izleyen 111 yazılım ve donanım güvenlik mekanizmasına sahip. Ayrıca bu teknolojide pilin, USB-C bağlantı noktasının, dönüştürücülerin vb. sıcaklığını izleyecek 20 sıcaklık sensörü mevcut. Sistem, sıcaklıkları 43 derecenin altında tutmaya odaklanacak.

Infinix, 180 watt hızlı şarj desteğinde tanımlama çipleri olan özel kablolar kullanacak. Sadece böyle bir kablo ile ultra hızlı şarj etkinleştirilecektir. Diğer kablolarda şarj yine de hızlı olacak ancak bu  60 veya 100 watt seviyesinde kalacak.

Infinix Note 12 VIP Tanıtıldı! 120 Watt ve Dünyanın En İncesi

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu