GenelMobil UygulamalarTeknoloji

Instagram iOS platformunda karalara büründü!

Instagram yeniliklerini her zaman olduğu gibi iOS kullanıcılarına sunmaya devam ediyor. Instagram iOS platformunda karalara büründü!

Apple, iOS 13 güncellemesi ile birlikte sistem genelinde karanlık tema desteğini sunmaya başlamıştı. Uygulama geliştiricileri de karanlık tema için uygulamalarını yavaştan güncellemeye başlamıştı. Facebook‘un bünyesinde yer alan Instagram’ın karanlık tema seçeneğine geçmesi hiç beklenmiyordu. Son tasarımını beyaz zemin üzerine tasarlayan sosyal medya devi, fotoğrafların uygulamayı renklendirmesini istiyordu.

Instagram bugün sürpriz yaparak App Store‘da güncelleme yayınladı ve karanlık temayı kullanıma sundu. Karalara bürünen uygulama özellikle gece geç saatlerde Instagram’a giren kullanıcıların gözünü yakmayacak. Bu özelliği kullanabilmek için iPhone’un karanlık modda kullanılması gerekiyor. Yani elinizle tema değişikliği yapamıyorsunuz.

WhatsApp karanlık tema ve kendini imha eden mesajlar için önemli sızıntı!

Beyaz rengin geceleri göz sağlığı için pek iyi olmadığı zaten bilinen bir gerçek. Facebook’un bunu geç de olsa fark etmesi oldukça sevindirici.

Instagram iOS

Önce Facebook Messenger’ın şimdi de Instagram’ın karanlık moda kavuşmasının ardından çok yakında WhatsApp da bu özelliğe kavuşacak. Kim bilir belki ilerleyen aylarda Facebook’un uygulaması da karanlık tema seçeneği ile güncellenir.

Instagram‘ın karanlık tema seçeneğinin ilerleyen günlerde Android platformuna da gelmesi bekleniyor. Ancak uygulamanın geçmişine bakarsak Android kullanıcılarının bu özellik için 3-4 ay beklemesi gelecek gibi görünüyor. Bakalım Facebook, Android kullanıcılarına bu özelliği ne zaman sunacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu