Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei’nin kurtuluşu ABD Başkanlık seçimlerine bağlı!

Huawei Amerika arasındaki gerilimin devam edip etmemesi 3 Kasım 2020 tarihinde yapılacak başkanlık seçimleri ile doğrudan ilgili diye düşünüyoruz.

Huawei ve Amerika arasında yaşananlar malumunuz. Biz yayın olarak taraf olmadan bu süreci her yönü ile sizlere aktarmaya çalışıyoruz. Donald Trump ve Hükumetinin Huawei konusundaki yaklaşımı değişecek gibi görünmüyor ve Trump şu anda Huawei ürünlerinin kullanımını hatta Amerikalı şirketlerin Huawei’e ürün ve hizmet satmasını da engelledi. Huawei Amerika arasındaki ilişki ne olacak bilemiyoruz ama 3 Kasım 2020 tarihinde yapılacak Amerikan Başkanlık Seçimleri sonrasında başkanlık el değiştirirse Huawei için yeni bir başlangıç ortaya çıkabilir. Zira bu durumda işler daha da karmaşık bir hal alacak gibi görünüyor.

Peki Amerikan başkanlık yarışı sonrasında Trump yerini başka birine devreder mi bunu bilemiyoruz ama global diplomasinin Trump‘ı istemediği de ortadaki en net şeylerden birisi. Hiçbir şekilde diplomasiden anlamayan ve sadece burnunun dikine giden Trump, geçtiğimiz günlerde yapılan BM Genel Kurulu toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da randevu vermeyerek aslında diplomasiden ne denli anlamadığını ortaya koydu. Bizim bir ilimiz nüfusundaki ülkeler ile görüşüp bize randevu vermemesi aslında Huawei ve Amerika arasında yaşananlara da en güzel örnek diye düşünüyoruz.

Sadece kızarak, küserek, öyle olduğunu düşünerek ve yasaklar getirerek bir politika yürüten Trump, başta kaldığı sürece Huawei yasağı daha uzun süre devam edecek gibi görünüyor. Peki Huawei bu noktada  başkanlık yarışında taraf olur mu? Bunun yorumunu da diplomatik yazarlara bırakalım diyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu