Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriHarmonyOSHuawei

HarmonyOS 4.2 Güncellemesi Alacak İlk Cihazlar Açıklandı

Huawei, HarmonyOS 4.2 güncellemesi alacak cihazlarını duyurmaya başladı. Açıklanan ilk listede birçok model bulunuyor.

HarmonyOS 4.2 bu yılın nisan ayında gösterildi ve şimdi Huawei, işletim sistemi güncellemesini almaya başlayan cihazların bir listesini duyurdu. Listede şirketin akıllı telefonları, tabletleri, kulaklıkları, akıllı kilitleri, ev depolama alanı, saatleri ve TV’leri yer alıyor.

Listenin ilk sırasında P60 serisi akıllı telefonlar yer alıyor: Temel model, Pro ve ART versiyonlar. Ayrıca Mate 50, 50 Pro, 50 RS, 50E, Mate X3 katlanabilir telefon ve onun özel versiyonu olan önceki amiral gemileri de mevcut. Listede başka akıllı telefon yok. HarmonyOS 4.2 tabanlı ilk tablet MatePad 2023 olacak. Geri kalan liste şu şekilde:

  • BE3 Pro yönlendirici;
  • Glasses 2 akıllı gözlük;
  • akıllı saatler Watch 4, 4 Pro;
  • ev depolama alanı 4 ve 16 TB;
  • akıllı kilit Akıllı Kapı Kilidi SE, Kilit SE;
  • FreeClip kulaklıklar, FreeBuds Pro 2, Pro 2+, Pro 3

Huawei HarmonyOS 4.2 ile gelen yenilikler

  • İnteraktif Temalar
  • Dergi Temaları
  • Yeni Celia Asistan Hizmetleri
  • Ark Motoru
  • Geliştirilmiş Güvenlik
  • Akıllı Ekran Fotoğraf Duvarı
  • Giyilebilir cihazlar: Yeni saat yüzleri
  • Cervical Spine Health 2.0 (Boyun Omurga Sağlığı 2.0)

Bu özelliklerin çoğu HarmonyOS 4.0’da zaten mevcut olsa da şirket, yazılım deneyimini artırmak için bazı yeni özellikler ekledi. Bu bölümleri tek tek inceleyelim.

İnteraktif Temalar: Pura 70 serisinin piyasaya sürülmesiyle şirket artık yeni geometrik şekilli (üçgen) çıkartmalar, ilginç tenis sahneleri, ifade çıkartmaları, ruh hali partileri, geometrik partiler ve daha fazlasını ekledi.

Dergi Temaları: Mevcut bir arka plana portre olarak gerçek bir görüntü eklemenizi sağlar. Kullanıcılar ayrıca genel temayı kendi tarzlarına uyacak şekilde özelleştirebilir.

Yeni Celia Asistanı: Görüntülerden istenmeyen nesneleri kaldırmak için AI Fotoğraf Rötuş aracı eklendi ve cihaza temiz bir görünüm kazandırıldı. Ayrıca ekran özelliklerinizi açıklayan bir güzellik danışmanı hizmeti de bulunmaktadır. Önünüzde belgelerinizi verimli bir şekilde yönetmenize ve düzenlemenize yardımcı olacak bir belge asistanı var.

Ekran okuma hizmeti, ekrandaki içeriği sizin için tek dokunuşla okuyacak ve genel kullanıcı deneyimini daha rahat hale getirecek başka bir araçtır.

Geliştirilmiş Ark Motoru: Bu özellik, uygulamanın hareket ve animasyonlarını zenginleştirmeyi amaçlamaktadır. Uygulamanın her eyleminize hızlı bir şekilde yanıt vermesini sağlar ve yanıt hızını %12 artırır. Uygulamayı gerçek zamanlı olarak hızlı ve verimli hale getirir.

Güvenlik: Zemin seviyesinde cihaz arama, cihazınızı daha hassas bir şekilde bulmanıza yardımcı olacak yeni özelliktir. Cihazınızı kötü niyetli tehditlerden ve meraklı gözlerden korumak için tacizi önleme ve dolandırıcılığa karşı koruma gibi yetenekleri de destekler.

Smart TV fotoğraf duvarı: Adı gibi bu özellik, en sevdiğiniz görüntüleri ve anları küçük ekranlı akıllı telefonunuzda keşfetmek yerine daha büyük ekranda (smart TV) izlemenize olanak tanır.

Yeni Saat Yüzleri: Huawei, HarmonyOS 4.2 yazılım yükseltmesiyle bilek cihazlarınız için yeni saat yüzleri tanıttı. Listede ayrıca yıldız takımyıldızları, uzay araştırmaları ve üç halkalı kar zirvesi tasarımı da yer alıyor

Servikal Omurga Sağlığı 2.0: Yeni sağlık özelliği, servikal omurga sağlığınıza ilişkin profesyonel istatistikler ve bilimsel ipuçları getirerek omurganızın güçlü olmasını sağlıyor.

Huawei HarmonyOS 4.2 özellikleri
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu