Elektrikli ArabaGüncel Teknoloji HaberleriGündemOtomobilTeknoloji

Elektrikli Hyundai Ioniq 5 Artık Ülkemizde! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Ülkemizin en sevilen otomobil markaları arasında yer alan Hyundai, Ioniq 5 elektrikli SUV modelini Türkiye’de satışa sundu. İşte detaylar.

Ioniq serisiyle elektrikli otomobil pazarında artan pazar payına sahip olmaya başlayan Hyundai, Ioniq 5 isimli elektrikli SUV’sini ülkemiz pazarına sürdü. Yoğun özelliklerle gelen otomobil, bekleyenler tarafından takdir edildi. Gelin Hyundai Ioniq 5’in tüm özelliklerine ve fiyatına bir bakış atalım.

Hyundai Ioniq 5 (2022) Özellikleri ve Fiyatı

Kore merkezli otomobil devi Hyundai, Ioniq 5 otomobilini ülkemizde satışa sundu. Ioniq markası altında geliştirilen SUV, agresif görünümü ve modern tasarımıyla yoğun ilgi gördü.

Hyundai Türkiye, Ioniq 5’i 72.6 kWsa kapasiteli batarya ve dört tekerlekten çekiş opsiyonuyla ülkemiz otomobil pazarına sundu. Donanım tarafında ise “Progressive” donanımı ile karşılaşıyoruz. Ioniq 5’in Progressive versiyonu, toplamda 225 kW(305hp) güç ve 605 nm tork sunmakta.

Otomobil, 0-100 km/s hızlanmasını yalnızca 5.2 saniyede tamamlıyor. Otomobil en fazla 185 km/s hız yapabiliyor. Ioniq 5’in toplam menzili ise 430 km değerinde. Ioniq 5 Progressive, ortalama 19 kWsa/100km yakıt tüketimine sahip.

Otomobilin ön ve arka tarafındaki Parametrik Piksel aydınlatma teknolojisi, SUV’nin premium görüntüsüne katkıda bulunuyor. Otomobil yaşam alanı da oldukça geniş. Böylece kullanıcılar ferah bir kullanım elde edebiliyor. Bagaj hacmi 531 litre olan otomobilin koltukları katlandığında toplamda 1600 litreye kadar hacim elde edilebiliyor. Progressive donanımlı SUV, 350 kW güç ile %80 doluma yalnızca 18 dakikada erişebiliyor.

Ioniq 5, tüm bu özellikleriyle 1.970.000 TL gibi agresif bir fiyat etiketiyle ülkemiz pazarında satışta. Bu yüksek fiyatın sebebi ülkemizdeki Ioniq 5’in en üst paketlerden birisine sahip olmasından kaynaklanıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu