Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriInstagramMobirollerSosyal Medya

Sosyal Medya Ünlülerinin Gerçek Yüzü İşte Şimdi Ortaya Çıkacak

Sosyal medya ünlüleri ve influencer’lar işte şimdi yandı. Yeni yasa, bu kişileri zorda bırakacak bazı düzenlemeler içeriyor.

Sosyal medya ünlüleri ve influencer’ların ışıltılı paylaşımlarından etkilenen inanılmaz bir kitle mevcut. Pürüzsüz bir ten, parlak gözler, dolgun dudaklar ve şişirilmiş göğüsler ve daha neler neler… Peki bunlar gerçekten de o kişilerin gerçek yüzlerini ya da gerçek yaşamlarını mı yansıtıyor? Tabii ki öyle değil. Peki bu sahte yüzler, gerçek olmayan paylaşımların gençler üzerinde ya da ünlüleri takip eden kişiler üzerinde olumsuz etkileri yok mu? Bir paylaşımın gerçek olup olmadığını ya da filtre kullanılıp kullanılmadığını nasıl anlayacağız?

Sosyal Medya Ünlüleri Bu Yasa ile Zorda Kalacak

Dünyanın refah düzeyi en yüksek ülkelerinden biri olan Norveç, sosyal medya platformlarında yayınlanan paylaşımlarla mücadele öncülük edecek yeni bir yasa çalışması yürürlüğe koymak üzere. Norveç parlamentosunda 15’e karşı 72 gibi net bir çoğunlukla kabul edilen yasaya göre ünlüler ve sosyal medya fenomenleri paylaşımlarında bir düzenleme olduğu takdirde bunu takipçilerine açıklamak zorunda.

Düzenleme yürürlüğe girdiğinde, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlardan para kazanan fenomenler,  dokunulan ya da üzerine oynama yapılan gönderilerini yasal olarak hükümet tarafından tasarlanan bir işaretle etiketlemek zorunda olacak. Düzenleme sadece sosyal medya fenomenlerini değil, aynı zamanda fotoğraflarda değişiklik ya da oynama yapan tüm şirketleri kapsayacak.

Yasayla birlikte, işaretleme uygulaması, basit filtrelerin kullanımı da dahil olmak üzere birinin vücut boyutunu, şeklini veya cildinin görünümünü etkileyen herhangi bir değişikliğin olduğu tüm fotoğraflar için geçerli olacak.

Gerçeği yansıtmayan fotoğrafların çocuklar ve gençler üzerindeki olumsuz etkileri göz önüne alındığında temennimiz bu yasanın diğer ülkeler için emsal oluşturması.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu