Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 14 için Kahreden Haber Geldi!

Apple’ın Eylül’de tanıtacağı iPhone 14 modeli için kötü haber geldi. Beklentileriniz varsa biraz sakin olun. Yine büyük bir fark olmayacak.

Apple tutkunları 2022’den çok umutlu. Eylül ayında tanıtılacak olan yeni iPhone modellerinde kullanıcılar büyük çaplı yenilik bekliyor. Ancak bu beklenti sadece Pro serisine özel olabilir. Çünkü ana modeller yine selefinin aynısı olabilir. Apple M1 yonga setine dayalı iPad Pro‘nun piyasaya sürüleceğini doğru bir şekilde tahmin eden DylanDKT; iPhone 14 hattı hakkında bilgi paylaştı.

iPhone 14 Touch ID ve 120 Hz ekran ile gelmeyecek

Pandeminin etkisi ile geçtiğimiz birkaç yıl içinde birçok Apple kullanıcısı, maske takarken Face ID sistemini kullanmanın sakıncasını hissetmişti. Bu süreçte kullanıcılar şirketin yeni telefonlara ekran altı parmak izi tarayıcısı eklemesini umuyordu. Ancak son gelen bilgiler bu beklentileri suya düşürdü diyebiliriz.

Ayrıca 120 Hz yüksek yenileme hızına sahip ekranların ana modellerde olmayacağı söyleniyor. Yani Pro modeller 120 Hz ana modeller ise 60 Hz ekran ile gelecek.

Touch ID ekran içi parmak izi okuyucu bu yıl hiçbir iPhone 14 modelinde veya başka bir Apple ürününde yer almayacak. DylanDKT; iPhone 14 Pro’nun 6.1 inçlik ekranının hala yalnızca Samsung tarafından sağlandığı ancak 6.7 inçlik Pro Max’in de ilk kez LG Display tarafından sağlanacağı bildiriliyor. Ayrıca iPhone 14 için ekran BOE tarafından sağlanacak.

Apple iPhone 14 Pro

Apple’ın yeni canavarları için kameralara olan büyük talep nedeniyle Sony, CIS (Temas Görüntü Sensörü) görüntü sensörlerinin üretimini ilk kez TSMC‘ye yaptıracak. Apple’ın bu yıl kamera konusunda büyük yol kat etmesi bekleniyor. Pro modellerinde çentiğin küçülmesi ve nokta çentik şeklinde TrueDepth kamera sisteminin konumlandırılacağı söyleniyor.

Fiyat açısından ise Apple’ın 100 dolar ila 150 dolar arasında zam yapacağı da söylentiler arasında yer alıyor. Dünya çapında yaşanan çip krizi görünüşe göre Samsung’dan sonra Apple’ı da etkisi altına alacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu