Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Kirin Stokları Tükendi! Zor Günler Kapıda Mı?

Çin’den gelen bilgiler Huawei’nin yonga seti konusunda dara düşeceğini gösteriyor. Çünkü Huawei Kirin yonga setlerinin stokları tükenmiş.

Huawei’ye karşı Amerika tarafından uygulanan ambargo sonrasında Huawei’nin Kirin yonga setlerini TSMC üretmeyi durdurmuştu. Bu süreçte Snapdragon yonga setlerini 5G desteğinden mahrum bir şekilde kullanmaya devam eden Huawei’ye bir kötü haber daha geldi. Sızıntıları ile ünlü olan Digital Chat Station, Huawei Kirin yonga setlerinin stokları bitmiş durumda.

Huawei Kirin stokları eridi! Şimdi sıra Snapdragon kullanmaya geldi!

Bu nedenle gelecek yılın ilk yarısında piyasaya sürülecek modellerin çoğu Qualcomm Snapdragon yonga setleri tarafından desteklenecek. Digital Chat Station, Huawei’nin yakında Kirin 9000 4G mobil platformuna dayalı başka bir akıllı telefon

Son zamanlarda Huawei P50 serisi telefonlar, Snapdragon 888 yonga seti ve 4G modem ile raflara çıktı. Şirket ayrıca Snapdragon 778G 4G mobil platformu ile Huawei nova 9 serisini piyasaya sürdü. Huawei, ABD yaptırımları nedeniyle yalnızca tek çipli 4G sistemlerini kullanabiliyor. Yani anlayacağınız Huawei yonga seti konusunda stok sorunu çekmeyecek. Sadece Kirin yerine Qualcomm’un Snapdragon yongalarını kullanacak.

Huawei’yi asıl zorlayacak olan nokta 5G ambargosu. Çinli firma 5G ambargosunun önüne geçemediği sürece Mate 50 ailesinde kullanacağı Snapdragon 898’de 5G’ye yer veremeyecek. Artık 5G’ye geçmeye başladığımız bu günlerde amiral gemisi telefonun 5G desteğinin olmaması kabul edilemez bir durum olacak.

Huawei Kirin

Amerika’nın yaptırımları sonrasında çareyi HarmonyOS’te bulan Huawei için 2022 yılı kritik yıl diyebiliriz. Ya Amerika, Huawei ile anlaşmaya varacak ya da kendi silahı ile kendini vuracak. Umarız teknolojinin gelişimi için iki ülke arasındaki gerginlik en kısa sürede tatlıya bağlanır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu