AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGüvenlikiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple FaceTime açığı Federal Mahkeme’ye taşındı! Şov başlasın!!!

Geçtiğimiz günlerde sizlerle Apple FaceTime güvenlik açığı ile ilgili bir haber paylaşmıştık. Bu haberde Thompson ailesinin grup görüşmesi yaparken yakaladığı bir güvenlik açığını tespit etmeleri üzerine Apple‘a başvurmaları ve güvenlik açığını bildirmelerini aktardık. Bu güvenlik açığı şuydu. Bir görüntülü arama başlattığınızda, karşı taraf internete bağlıyken güç tuşuna uzun süreli bastığınızda karşı tarafın ses ve görüntüsüne ulaşabiliyorsunuz. Bunun farklı bir yöntemi de aşağıdaki tweette oldukça net bir biçimde gösteriliyor.

Bunun bir görseli ve açıkçası videosu da yok ama bu olaydan sonra Apple gurup FaceTime servisini ne zaman açacağı belli olmamak üzere kapatmıştı. Bundan dolayı özür dileyen ve Thompson ailesine teşekkür eden Tim Cook bu işten pekte öyle kurtulamayacak gibi görünüyor. Zira Amerikan Hükumeti ve Federal Mahkeme “Amerikan Şirketi” vs demeden bir soruşturma başlattı. Frank Pallone ve Jan Schakowsky, Apple CEO‘su Tim Cook‘a yazdığı bir mektupta ile Apple‘ın FaceTime gizlilik kusuru hakkındaki altı soruyu yanıtlamasını istedi:

Apple FaceTime güvenlik açığı ile ilgili yasal sorular!

  • Şirketiniz, ne zaman FaceTime aramasını kabul etmeden önce kişilerin aygıtının kamerasına ve mikrofonuna erişmesine izin veren FaceTime grup sohbetindeki güvenlik açığını keşfetti? Şirketiniz bu güvenlik açığını Bay Thompson (Apple FaceTime güvenlik açığını keşfeden 14 yaşında bir çocuk) annesi tarafından bildirilmeden önce fark etti mi? Apple’a bu güvenlik açığını bildiren başka müşteriler var mı?
  • Öncelikle tanımlanmış güvenlik açığını çözmek için hangi adımların atıldığını ve ne zaman önlem alındığını belirten ve süreci tam olarak gösteren bir zaman çizelgesini bizlere gönderin.
  • Bu güvenlik açıklarını piyasaya sürülmeden önce belirlemek için test işlemleri mevcut mu? Önceki test prosedürleriniz neden bu güvenlik açıklarını bulamadı? Apple, ürün ve yazılım test sürecini iyileştirmek için hangi adımları atıyor?
  • Bay Thompson’ın annesin Apple’a gönderdiği rapordan sonra, şirketiniz FaceTime grup sohbet işlevinin açığını çözmek neden bu kadar uzun sürdü?
  • Apple, yapılan bu ihlallerden etkilenen FaceTime kullanıcılarının gizlilik haklarını nasıl belirleyecek? Apple ihlale maruz kalan kullanıcıları bilgilendirmeyi ve bundan etkilenenleri tazmin etmeyi düşünüyor mu? Apple, bu süreçten etkilenen tüketicilere ne zaman bildirimde bulunacaktır?
  • Apple cihazlarında ve uygulamalarında şu anda mikrofona ve kameraya yetkisiz erişime yol açma olasılığı olan başka güvenlik açıkları var mı?

Bu soruların cevaplarını Apple nasıl verecek ve bu güvenlik açığının nelere mal olduğunu nasıl açıklayacak bilemiyoruz ama bu süreç “telefonlar fazla pil yemesin diye yavaşlattık” açıklaması gibi bir açıklama ile bitmez diye düşünüyoruz…

Apple FaceTime servisini kapattı! Peki, Zeki Müren bizi nasıl görecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu