Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiTikTok

TikTok el mi değiştirecek? ByteDance konuya açıklık getirdi!

Tüm dünyada oldukça popüler olan TikTok, dünyaya açılma hevesindeyken bi’ anda farklı bir konu ile gündemi salladı! Yoksa TikTok satılacak mı?

Özellikle son dönemde artan casusluk yazılımlarının ardından büyük firmaları ciddi bir panik oluşmuş durumda. Geçtiğimiz günlerde ToTok adlı anlık görüşme uygulaması Birleşik Arap Emirlikleri‘ne bilgi sızdırdığı ve insanların bilgilerini topladığı gerekçesiyle marketten kaldırılmıştı. Bu olayın ardından kullanıcıların haklı olarak tedirginleşmesi ve uygulamalara güveninin azalmasını fırsat bilen bazı kişiler, Çin merkezli TikTok’un da “güvenlik ve casusluk tehdidi” ile el değiştireceğini söyledi.

Tiktok
Tiktok

TikTok satılıyor mu?

Bir kaynak ise TikTok’un çoğunluk hisseleri 10 milyar dolardan daha fazla bir getiriye sahip olduğu ve bu durumun iyi değerlendirilebileceğini vurgulamıştı. Yine başka bir kaynağın söylentisine göre ise şuan ki en olası durumun, TikTok’un çoğunluk hisselerinin SoftBank, Sequoia Capital veya Susquehanna International Group gibi şirketlere satılarak değerinin korunmaya çalışılacağı yönünde idi.

Ancak bu iddialara cevabı yine en doğru kaynak, TikTok’un sahibi olan ByteDance şirketinden geldi. Firma bu iddiaları “Yanlış ve haksız” olarak nitelendirdi. Bir şirket sözcüsü ise Reuters haber ajansına verdiği demeçte “TikTok’un kısmi veya tam satışı hakkında herhangi bir tartışma yapılmadığını” ve “Bu söylentilerin tamamen değersiz olduğunu” söyledi.

TikTok şefi Alex Zhu ise yaptığı açıklama da;

“Zaman zaman medyada doğru olmayan hikayeler okuyabilirsiniz. Bugün ByteDance’in TikTok’un bir kısmını veya tamamını satmayı düşündüğünü iddia eden yanlış bir rapor var… Bunun doğru olmadığını söyleyerek kayda geçtik, ancak yine de yayınlamaya karar verdiler. TikTok’un potansiyel alıcıları ile hiçbir görüşmemiz olmadığından ya da böyle bir niyetimizin olmadığından emin olabilirsiniz. ”

diyerek iddiaları yalanladı. Son günlerde dünyaya açılmaya hazırlanan TikTok’un bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleyeceği ise şuan merak konusu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu