Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei P30 Pro modelinde iki önemli kamera özelliği hala eksik

Huawei P30 Pro, Mate 20 Pro ile kıyaslandığında daha iyi bir kamera deneyimi vaat ediyor. Yenilenen sensör, etkileyici düşük ışık performansı ve yakınlaştırma tarafındaki gelişmeler dikkat çekici. Tüm bu geliştirmeler, artık güvenilirliği pek çok kişi tarafından sorgulanan DxOMark testinde P30 Pro’yu en iyi kameralı telefon yapıyor. Ancak buna rağmen telefonda iki önemli kamera özelliği hala yer almıyor. Huawei’in bunun için gerekçeleri var, fakat ne kadar tatmin edici buna siz karar verin.

Kardeş sitemiz SamsungBurada.Net adresine girmenizi sizden rica ediyoruz…

Huawei P30 Pro 4K 60 fps video çekemiyor

Bazı rakipleri 4K çözünürlükte 60 fps video çekim özelliğini iki yıldır sunmasına karşın Huawei son tepe modellerinde de bu video çekim moduna yer vermedi. Huawei’ye göre bu formattaki videoların avantajları sadece büyük ekranlar görülebiliyor. Ayrıca bu formattaki videolar bellekte çok fazla yer kaplıyor. Telefonun kamerası video tarafında Full HD çekim modu varsayılan olarak geliyor. Ayrıca P30 Pro’da 4K 30 fps video kaydı özelliğinin olduğunu hatırlatalım.

32 megapiksel ön kamerada otomatik netleme yok

Huawei P30 ve P30 Pro’da 32 megapiksel çözünürlüklü ön kameralar yer alıyor. Samsung ön kamerada 4K video kaydı desteği sunarken, Huawei bu tarafta hala Full HD’nin ötesine geçemediğini görüyoruz. Hatırlayanlar olacaktır P20 Pro ilk tanıtıldığında sadece HD video çekebiliyordu.

Video tarafında pek de gelişim gösteremeyen Huawei ön kameraya ne yazık ki otomatik netleme  (objenin net hale getirilmesi) özelliğini de dahil etmedi. Huawei’ye göre özçekimlerin çoğu sabit bir pozisyonda çekiliyor bu nedenle otomatik netlemeye gerek görülmedi. Otomatik netleme özelliğinin sensöre dahil edilmesi çentiğin biraz daha büyüyeceği anlamına geliyor. Huawei’in bundan kaçınmak için de bu detayı göz artı ettiğini belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu