Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriNokia

Nokia telefon satış rakamı açıklandı! Şirket mobil dünyasında kaçıncı sırada?

Nokia telefon satış rakamı açıklandı. Sadece bir yıl önce HMD Global tarafından isim hakkı satın alınan Nokia geçen süre içerisinde adeta küllerinden doğdu. HMD Global hem ürün tanıtımı hem de güncelleme noktasında sunduğu hızlı destekle kısa süre içerisinde markanın ihtişamlı günlerine döneceğinin sinyallerini verdi.

Nokia telefon satış rakamı açıklandı

Araştırma kuruluşu Counterpoint tarafımdan yayımlanan yeni bir rapor Nokia’nın üçüncü çeyrek itibariyle elde ettiği satış rakamlarını ortaya koyuyor. Araştırmaya göre Nokia 2017 yılı üçüncü çeyrek döneminde 16 milyonun üzerinde telefon satmış durumda. Bu rakam şirketin hem akıllı telefon hem de özellikli olarak isimlendirilen tuşlu telefonlarını kapsıyor.

Şirket geride bıraktığımız çeyrekte 13.5 milyon tuşlu telefon satışı gerçekleştirdi. Bu rakam Nokia’nın tuşlu telefon ekosisteminde 3. sırada yer aldığını gösteriyor. Satılan telefonların 2.8 milyonu ise Android tabanlı yani akıllı telefon. Nokia bu alanda elde ettiği satış rakamıyla ise küresel telefon üreticileri sıralamasında 8. sıraya yükseldi. Tüm satışlar dikkate alındığında ise Nokia’nın 16. sırada olduğu bildirildi.

Elde edilen satışların telefon dünyasına yeniden giriş yapan bir marka için etkileyici olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Tatil sezonuyla birlikte Nokia’nın dördüncü çeyrek satışlarını daha yukarı taşıyacağı bildiriliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu