Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iOS ve App Store’un Başı Belada! Apple Soruşturma Yiyecek!

Amerika hükümeti Apple’a bilenmeye devam ediyor. Amerika şimdi de iOS ve App Store hakkında soruşturma başlatmaya hazırlanıyor.

ABD hükümeti Ticaret Bakanlığı’nın emriyle, Ulusal Telekomünikasyon ve Bilgi İdaresi (NTIA), ülkedeki mobil uygulama ekosistemlerinde yaygın olan rekabet karşıtı uygulamalar hakkında bir soruşturma başlattı. Apple’ın App Store’u ve uygulama dışarıdan yüklemesini sınırlayan politikalar da artı işaretlerine yakalandı. iOS ve App Store’da yakında köklü değişiklikler görebiliriz.

Başkan Joe Biden’ın geçen yıl Temmuz ayında imzaladığı Amerikan Ekonomisinde Rekabeti Teşvik Etme konusundaki yürütme emri bu soruşturmayı başlattı. Soruşturma, rekabeti artırmayı ve pazara giriş engellerini azaltmayı amaçlıyor.

Konu ile ilgili olarak; “Amerikan bilgi teknolojisi sektörü uzun zamandır inovasyon ve büyümenin motoru olmuştur. Ancak bugün az sayıda baskın İnternet platformu, pazara girenleri dışlamak, tekel karları elde etmek ve kendi çıkarları için kullanabilecekleri samimi kişisel bilgileri toplamak için güçlerini kullanmaktadır. Ekonomideki çok sayıda küçük işletme, hayatta kalmak için bu platformlara ve birkaç çevrimiçi pazara bağımlı.” açıklamasında bulunuldu.

App Store politikalarının, iOS’ta uygulama dağıtmak için diğer kanalların kullanılamaması nedeniyle tarayıcının altına girmesinin muhtemel olduğu bildiriliyor. Ek olarak, araştırma, geliştiricilerin platformlar arası kullanım için aşamalı web uygulamalarını (PWA’lar) dışarıdan yüklemesini ve dağıtmasını engelleyen iOS’un benzersiz engellerine vurgu yapıyor.

iOS

Şimdi, Federal sicil, genel halkın mobil uygulama ekosistemlerindeki rekabet durumu hakkındaki yorumlarını memnuniyetle karşılıyor. Bu soruşturmada toplanan bilgiler, yılın ilerleyen dönemlerinde Başkan Biden’ın rekabet gündemini güçlendirmek için kullanılacak.

Apple’ın App Store ve ekosistemi incelemeye yabancı değil. Politikaları, Fortnite geliştiricisi Epic Games tarafından açılan davalar gibi davalarda ateşli bir şekilde tartışıldı. iPhone üreticisi, Hollanda’daki arkadaşlık uygulaması geliştiricilerinin App Store politikalarına itiraz ettiği Avrupa Birliği gibi dünyanın diğer bölgelerinde de antitröst soruşturmalarıyla karşı karşıya kalmıştı.

App Store Temizliği Başladı! Uygulamalar Siliniyor!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu