Aksiyon kameraGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

GoPro Hero 11 Black ve Hero 11 Black Mini Aksiyon Kameralar Tanıtıldı

Aksiyon kameraları denince akla gelen ilk markalarından biri olan GoPro iki yeni kamera duyurdu: GoPro Hero 11 Black ve Hero 11 Black mini.

Aksiyon kameraları denince akla gelen ilk marka olan GoPro iki yeni amiral gemisi aksiyon kamera duyurusu gerçekleştirdi. GoPro Hero 11 Black ve Hero 11 Black mini dikkat çeken özelliklerle geliyorlar. Yeni nesil aksiyon kameraları 8:7 en boy oranında olup, önceki nesilden daha iyi fotoğraf ve videolar çekebilen büyük bir sensöre sahip. GoPro Hero 11 serisi genel anlamda benzer özelliklere sahiplar, fakat mini model adından da anlaşılacağı üzere daha kompakt bir boyutta.

GoPro Hero 11 Black Serisi Özellikleri

Hero 11 Black öncül modeliyle kıyaslandığında dikkat çeken yükseltmeler sergiliyor. Tasarım ise önceki modele büyük oranda benziyor. Hero 11 Black’te 2.27 inç büyüklüğünde dokunmatik renkli LCD ekran bulunuyor. Kamera, daha geniş bir görüş alanına sahip yeni 27 megapiksel çözünürlüğünde. Ayrıca kullanıcılar 24,7 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraflar da yakalayabilecek. Video kaydından bahsedecek olursak, Hero 11 Black 60 fps’de 5.3K’ya kadar video çekebiliyor. Ayrıca 4k @ 120fps’yi de desteklemekte.  GoPro tarafından geliştirilen GP2 işlemcisinden güç alan kamerada 10 metreye kadar su sızıntılarına karşı direnç gösterebiliyor.

Yeni kamerada dikkat çeken bir diğer özellik 10 bit renkli çekim gerçekleştirmesi. 360 derecelik Ufuk Kilidi ile HyperSmooth 5.0 video sabitleme, yıldız izlerini veya araba ışık izlerini yakalamak için yeni Timelapse modlar ve ilk kez kullananlar için Kolay Kontroller ile yeniden tasarlanmış bir arayüz. Bu saydıklarımız  Hero 11 Black’in öne çıkan diğer özellikleri. Son olarak aksiyon kamerasında çıkarılabilir yapıda 1.720 mAh Enduro pil bulunuyor. Şarj işlemci ve veri aktarma USB Type-C bağlantısı üzerinden gerçekleşiyor.

Hero 11 Black Mini, teknik özellikler açısından standart modelle aynı olup yeni kompakt bir tasarımla geliyor. Ayrıca bu modelde dokunmatik LCD ekran yer almıyor. Hero 11 Black Mini’nin daha dar alanlarda kullanılması amaçlanmış olup, daha çok kask montajı için optimize edildiği belirtildi. Şirket ayrıca Hero 11 Black Mini’nin sert bir dış yapıya sahip olduğu için en dayanıklı GoPro kameralardan biri olduğunu açıkladı.

Gelelim fiyat bilgisine. Hero 11 Black modeli GoPro aboneliği olmadan 399 Dolar’dan satılacak. Abonelik ile birlikte fiyat 499 Dolar’a ulaşıyor. Mini modelin fiyatı ise 299 Dolar, abonelik hizmetiyle birlikte ise 399 Dolar. Hero 11 Black bugün şirketin web sitesi üzerinden satışa çıkarken, Mini modelinin 25 Ekim’den itibaren satışa sunulması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu