Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Dünya üzerinde kaç adet Android telefon vardır?

Akıllı telefon pazarında Android ve iOS işletim sistemleri kalmış durumda. BlackBerry OS, Windows Mobile ve Symbian işletim sistemleri değişen API’lere ayak uyduramadıklarından dolayı ve kendi içinde gelişimlerini tamamlayamadıklarından dolayı yok oldular. 10. Yılını dolduran Android ekosistemi ise bugün yapılan Google I/O etkinliği kapsamında yeni güncelleme ve yeni gelişimler ile yola devam edeceğini duyurdu. Bugün yapılan bir etkinlikte Android telefon pazarında kaç adet telefon olduğu Google tarafından dile getirildi.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBurada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Google açıkladı! Dünya üzerinde 2,5 milyar adet Android telefon var!

Google tarafından yapılan açıklamada şu anda aktif bir şekilde 2,5 milyar adet Android telefon olduğunun altı çizildi ama bir şey atlanmış gibi görünüyor. Zira bu bilgiler Google Play Store üzerinden alınıyor ama bu bilgiler Çin’deki Android işletim sistemine sahip telefonları doğrulayamıyor. Her nereden bakarsanız bakın bu rakamın 3 milyarın üzerinde olduğunu düşünüyoruz. iOS işletim sistemi küçülürken Android ekosisteminin devasa bir şekilde büyüdüğünü görüyoruz.

Bu süreç nasıl devam edecek ve Google önümüzdeki yıllarda açık kaynak kodlu Android işletim sistemini tekeline alacak mı bunu da oldukça merak ediyoruz…

Google açıkladı! Pixel katlanabilir telefon geliştiriyor; ama…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu