FacebookGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSosyal MedyaTeknoloji

Facebook Yasaklandı! Savaş Etkilerini Gösteriyor!

Facebook da Rusya ile Ukranya arasındaki savaştan nasibini aldı. Sosyal medya devine Rusya’da ulaşmak artık imkansız. İşte detaylar.

Rusya ile Ukranya arasındaki savaşta birçok firma Rusya’ya karşı ambargo ve yaptırımlar uygulamıştı. Bunlara Facebook’un da katılması bekleniyordu. Ancak bugün çok ilginç bir gelişme yaşandı. Facebook daha hamle yapamadan Rusya aldığı karar ile platformu yasakladığını açıkladı. Aktarılan bilgilere göre aynı engelleme Twitter için de yapılıyor.

Halkının bilgilenmesini istemeyen bir yönetici olan Putin, bu hamlesi ile haberlerin yayılmasını ülke toprakları içerisinde engelleyecek. Bu konu ile ilgili olarak resmi açıklama da geldi. Bu açıklamaya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

“4 Mart 2022’de, Rusya Federasyonu topraklarında Facebook’a (Meta Platforms, Inc.’e ait) erişimin engellenmesine karar verildi.

Ekim 2020’den bu yana, Facebook tarafından Rus medyasına ve bilgi kaynaklarına yönelik 26 ayrımcılık vakası kaydedildi. Son günlerde, sosyal ağ şu hesapların hesaplarına erişimi kısıtladı: Zvezda TV kanalı, RIA Novosti haber ajansı, Sputnik, Russia Today, bilgi kaynakları Lenta.ru ve Gazeta.ru.

Bu kısıtlamalar, 272-FZ sayılı Federal Yasa ile yasaklanmıştır “Rusya Federasyonu Vatandaşlarının Temel İnsan Hak ve Özgürlükleri, Hak ve Özgürlüklerinin İhlallerine Karışan Kişiler Üzerindeki Etki Önlemleri Hakkında”, diğer şeylerin yanı sıra, bilgilerin özgürce yayılması ve Rus kullanıcıların yabancı İnternet platformlarında Rus medyasına engelsiz erişiminin temel ilkelerinin ihlalini önlemek için kabul edildi.”

Rusya‘ya karşı firmaların tavır alması oldukça mantıklı görünüyor. Ancak bu yaptırımlara Avrupa Birliği ülkeleri fiziki olarak destek çıkmalı. İki ülke arasındaki bu anlamsız savaşın bir an önce son bulması için AB’nin devreye girmesi gerekiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu