Akıllı SaatGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Akıllı saat satışları ne durumda? Koronavirüs bu sektörü de vurdu mu?

Telefon satışlarını dibe çeken koronavirüs salgınının akıllı saat sektörünü etkileyip etkilemediği bugün ortaya çıktı. Bakalım durum ne?

Dünya çapında etkisini gösteren ve bir türlü engellenemeyen koronavirüs salgını teknoloji sektörünü de vurmuştu. Geçtiğimiz günlerde dünya çapında akıllı telefon pazarı yıllık bazda yüzde 11,7 düşüş göstermişti. Bugün ise akıllı saat pazarı hakkında yapılan araştırma sonuçları açıklandı.

Dünya çapında akıllı saat pazarı COVID-19 pandemisine rağmen yıllık bazda yüzde 12 büyüme kaydetti. Apple, Apple Watch Serisi ürünleriyle pazara liderlik etmeye devam etti. Apple’ı Huawei, Samsung, Garmin ve Fitbit izledi.

Apple, 2020 yılının ilk çeyreğinde 5,2 milyon adet Apple Watch satışı gerçekleştirdi. Şu anda Apple’ın 70 milyon Apple Watch kullanıcısı bulunuyor. 2020 yılının son çeyreğinde bu rakamın Apple için 100 milyonu aşması bekleniyor.

Akıllı saat

Huawei ise tam tamına yüzde 113 büyüme kaydederek 2,1 milyon adet saat satışı gerçekleştirdi. Bu büyümede, Huawei’nin akıllı saatini Huawei P40 serisi telefonlarını ön sipariş ile satın alanalara hediye etmesinde büyük rol oynuyor.

Samsung ve Garmin ise sırasıyla 1.8 milyon ve 1.1 milyon adet satış gerçekleştirerek 3. ve 4. sırada yer almayı başardı. 5. sırada yer alan Fitbit ise yıllık yüzde 21 düşüşle sadece 0.9 milyon adet saat satışı gerçekleştirebildi.

Çin, ülke çapında eSIM özelliğini kullanıma sunmasının ardından Çin’deki pazarda da büyüme yaşandı. 2020 yılında akıllı saatlerde toplam kullanıcının 150 milyon barajını aşması bekleniyor. Ancak bu aşmada yine Apple açık ara zirvede yer alacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu