Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiXiaomi

Redmi Oyun Telefonu Fiyatıyla Yağlarınızı Eritecek!

Redmi oyun telefonu için geri sayıma geçtiğimiz şu günlerde telefonun fiyatına ilişkin ilk bilgiler gelmeye başladı. Fiyat epey uygun…

Her kategoride uygun fiyatlı akıllı telefonları kullanıcılarla buluşturan Redmi’nin hedefinde bu defa oyun odaklı bir telefon yer alıyor. Daha önce bazı haberlere konu telefonun mart sonuna kadar resmiyet kazanması bekleniyor. Geçtiğimiz gün işlemci detayı netlik kazanan telefonun bu defa muhtemel fiyatı açığa çıktı. Redmi oyun telefonu neredeyse orta segment bir telefon fiyatına satılacak.

Xiaomi Group başkanı ve Redmi markasının genel müdürü olan Lu Weibing dün yaptığı bir açıklamada telefonu duyuracakları için büyük heyecan duyduklarını dile getirdi. Kıdemli yönetici yakın zamanda telefonun MediaTek Dimensity 1200 işlemcine sahip olacağını ve lansmanın mart ayı bitmeden gerçekleşeceğini belirtti.

Redmi Oyun Telefonu Fiyatıyla Heyecan Yarattı

Telefonun fiyatına geçmeden önce işlemci hakkında kısa bilgilendirme yapalım. Ocak ayında tanıtılan işlemci 6nm üretim sürecine ve 1 + 3 + 4 şeklinde bir çekirdek kümesiyle yapılandırılıyor. İşlemci birimindeki en önemli çekirdek 3.0GHz frekans hızında ve Cortex-A78 mimari yapısını benimsiyor. Diğer üç çekirdek 2.6GHz’de ve yine Cortex-A78 mimarisinde. Enerji verimliliğini ön planda tutan diğer dört çekirdek maksimum 2.0GHz’de çalışıyor. MediaTek’in yeni nesil işlemcisinde oyunlarda performansı artırmayı amaçlayan MediaTek HyperEngine 3.0 teknolojisi de yer almakta.

Samsung üretimi düz yapıda E4 AMOLED ekran kullanacak telefonda bellek birimi çeşitlik gösterecek. Fiyatlar ise sadece 300 dolardan başlayacak. Redmi’nin yeni nesil 30 watt hızlı şarj desteğini içerek telefonda pil kapasitesi ise 4.500 mAh büyüklüğünde.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu