Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiTeknolojiXiaomi

Xiaomi ve Redmi koronavirüsten etkilenmedi!

Çin pazarında koronavirüs sebebi ile büyük bir deprem yaşanıyor. Xiaomi ve Redmi ise bu depremi kötünün iyi hali ile atlatmaya çalışıyor.

Çin‘den başlayan koronavirüs hayatımızı tehdit etmeye devam ederken ülke çapında büyük bir endişe yaşıyoruz. Bir anda Ankara ve Van‘da ortaya çıkan olaylar neticesinde bu virüsün ne kadar gerçek olduğunu da bir anda anlamış bulunuyoruz. Bu virüs ile ilgili Çin Hükumeti ciddi bir savaş yürütürken Redmi CEO’su Lu Weibing Xiaomi ve Redmi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Lu Weibing, Ocak ayında Çin pazarında 30 milyon akıllı telefon satıldığını söyledi. Bununla birlikte de Şubat ayında patlayan koronavirüs tehlikesi yüzünden bu rakamın 15 milyona adete düşeceği de Weibing tarafından dile getirildi.

Çevrimiçi pazarın son zamanlarda hızlı bir şekilde toparlandığını, ancak perakende satışların en sert şekilde etkilendiğini söyleyen Redmi CEO’su. Birçok dükkan kapalı olduğunu ve insanlar nadiren dışarı çıktığını da dile getirdi Bunun sonucu olarak da çevrimdışı satışlar % 70-80 oranında düştü.

Xiaomi ve Redmi’nin mevcut durum nedeniyle diğerlerinden daha az acı çektiğini ve pazar paylarının, özellikle 285-430 $ (Redmi K30 5G) ve 570-850 $ (Xiaomi Mi 10) fiyat aralıklarında büyümeye devam ettiğini söyledi.

Bildiğiniz üzere Redmi’nin yeni amiral gemisi Redmi K30 Pro Mart 2020’de resmi olarak piyasaya sürülecek ve nasıl bir satış grafiği çizecek hep birlikte göreceğiz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu